A csoportelsőség megőrzése a cél • SportTV

A csoportelsőség megőrzése a cél

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 11. 10:45    
Olvasási idő: < 1 perc

A két könnyebb ellenfélen – Szlovákia, Olaszország – egyaránt győzelemmel jutott túl a két favorit, az orosz és a magyar együttes a férfi kézilabda Eb-selejtezők 7. csoportjában. Most a két nagy ellenfél egymással mérkőzik meg, csütörtökön délután Asztrahányban, vasárnap majd Érden. Az elsőt a Sport1-en mutatjuk.

„Vegyes érzelmek vannak bennünk. Lehetett volna jobb eredményt elérni. A hetedik-nyolcadik hely, amiről beszéltünk, végig ott volt, volt rá esélyünk, hogy megszerezzük. Jó meccseket játszottunk, talán egy gólon vagy a norvégok elleni utolsó tizenöt percen múlt. De a tizedik helyért sem kell annyira szégyellnünk magunkat. Van most egy újabb feladat, ezt meg kell oldani. Azt gondolom, hogy mindenki merített magának a későbbiekre egy kis tapasztalatot, a játékosok és az edzői team is csak tanult ebből a világbajnokságból. Ezeknek a tapasztalatoknak a birtokában kell megvívnunk a következő mérkőzéseket”– vonta meg a vb mérlegét a két társkapitány egyike, Csoknyai István az nso-nak adott nyilatkozatában.
Gyakorlatilag amelyik együttes akár az egyik mérkőzést is megnyeri, a hármas rendezésű kontinensbajnokságon érezheti magát. Mivel az olaszok otthon legyőzték a szlovákokat, a vesztest megközelíthetik egy kissé.
A hétvégi kupaöntő után a válogatott veszprémi tagjai kénytelenek voltak lenyelni némi ugratást a szegediektől, ám klubszínektől függetlenül most a közös feladatra, a nemzeti csapat meccsére kell koncentrálniuk.
A keretből hiányzik a kupadöntőn könnyebb sérülést szenvedő Bodó Richárd, a helyére a csurgói Vasics Markó került a kiválasztottak közé.
Mivel a mieink gólkülönbség eggyel jobb a házigazda oroszokénél, döntetlennel a magyar csapat maradna a csoport élén. A döntőbe egyébként az első két csapat jut el csoportonként, de a harmadikak közül a legjobb négy is bekerül az osztrák-svéd-norvég rendezésű kontinenstorna 24-es mezőnyébe. A 20 selejtezőből érkező csapat a címvédő Spanyolországgal és a három társrendezővel alkotja az Eb mezőnyét.

Sport1 17:00  Oroszország–Magyarország férfi kézilabda Eb-selejtező (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Juhász István)