Marokkóban és Amerikában is hullanak a csillagok • SportTV

Marokkóban és Amerikában is hullanak a csillagok

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 12. 07:19    
Olvasási idő: 2 perc

Két ATP 250-es tornába is bekapcsolódunk pénteken, mindkettő már salak pályán zajlik. A marokkói II. Hasszánról elnevezett viadalon és a houstoni Fayez Serafim US Clay Court Openen, azaz az amerikai nyílt salak pályás bajnokságon egyaránt bőven hullottak a kiemeltek, előbbin egy, utóbbin kettő érte meg a negyeddöntőt...

Gilles Simon egyetlen megmaradt kiemeltként nemcsak a negyeddöntőbeli meccsének, hanem a marrákesi tornának is esélyese (Fotó: Getty Images)

MARRÁKESBŐL déltől az első három negyeddöntő kerül a Sport1 műsorára.
Az első összecsapáson a japán Daniel Taro (a világranglistán 75.) csatázik az egyetlen versenyben maradt kiemelttel, a roppant tapasztalt, 34 esztendős francia Gilles Simonnal (vlr.: 27.).  A második párban spanyol–cseh összecsapásra kerül sor, itt jelentős korkülönbség van a játékosok között. A 33 esztendős Pablo Andújar (vlr.: 70.) a 25 éves Jíri Vesely (vlr.: 101.) ellen lép salakra. Tapasztalat ide, ranglistakülönbség oda, kettejük eddigi mindkét mérkőzését a cseh fiú nyerte meg. Az elsőt 2014-ben az Indian Wells-i mesterverseny első furdulójában döntő szettben, a másodikat 2016-ban Sencsenben az első körben két játszmában (a második tie-breakes volt.)
A harmadik találkozón az ifjú spanyol Jaime Munar (60. a világranglistán) – láttuk őt jól játszani a tavaly év végi NextGen-tornán is – , aki a második körben az első kiemelt Sascha Zverevet verte meg három szettben – és a nagy tehetségnek elkönyvelt, de több októl szerényebb pályát befutó Benoit Paire (vlr.: 69.) játssza. A két versenyzőnek van már ATP-meccse  egymással, 2015-ben a barcelonai salakos mesterversenyen az akkor még jóval nagyobb kaliberűnek számító francia kétszer 6:2-vel, simán nyerte meg.

HOUSTONBÓL két negyeddöntőt közvetítünk, azokban is csak egy kiemelt játszik. Elsőként a svájci Henri Laaksonen (vlr.: 126.) és a chilei  Christian Garín (vlr.: 73.) kerül a képernyőre. Az atyai ágon finn helvét a selejtezőből indult, a dél-amerikai fiú viszont a második kiemelt francia Jérémy Chardyt küldte haza háromszettes, a döntő játszmában rövidítésben eldőlő több mint háromórás mérkőzésen. A másik találkozón szerepel az egyik túlélő kiemelt, a 8. helyen rangsorolt Sam Querrey (vlr.: 71., 10-szeres ATP-tornagyőztes, itt Houstonban 2010-ben és 2015-ben döntős), aki a szabad kártyás, sérüléseiből sokadszor újrakezdő  Janko Tipszarevicccsel (vlr.: 372.) találkozik. Mivel mindketten 30-on felüliek, és nagyjából hasonló képességűek, nem véletlen, hogy már 7 mérkőzést is játszottak a Touron, 2006 és 2016 között. Összesítésben a szerb 4–3-ra vezet, a legnagyobb tétű mérkőzésüket, a 2010-es Los Angeles-i elődöntőt viszont az amerikai nyerte meg, döntő szettben 6:4-re.

ATP 250-ES TENISZTORNÁK, negyeddöntő. Sport2 12:00-től: Marrékes, Sport2 19:00-től Houston (kommentátor: Méhes Gábor, Haraszti Ádám és Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor és Taróczy Balázs)