Most éppen a Dortmundon a sor • SportTV

Most éppen a Dortmundon a sor

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 13. 09:31    
Olvasási idő: 2 perc

A visszaelőzés megtörtént, újra a szokottak a szerepek a Bundesliga győzelméért folyó páros versenyben. A Bayern az üldözött, a BVB az üldöző, de az egyetlen pontnyi különbség miatt ismét kvázi felváltva nyomja őket a nyerési kényszer. Ebben a fordulóban is eltérő napokon játszanak. Szombaton a dortmundiak feladata az előzés – csak győzelemmel lehetséges! – vasárnap a Bayerné a visszaelőzés lesz.

Lukasz Piszczek (jobbról) idénybeli egyetlen góljával (összesen 308 meccsen 23 van neki) eldöntötte a Mainz elleni idegenbeli találkozót tavaly novemberben (Fotó: Getty Images)

LEIPZIG–WOLFSBURG

A BVB előtt megmutatjuk még a „mi” dobogóesélyesünket, a lipcsei csapatot is. A feltehetően ismét Gulácsival a kapuban felálló  Leipzig már három ponttal előzi meg a Frankfurtot a virtuális dobogó alsó fokáért folytatott küzdelemben. (Willi Orbáűn 5 sárgás eltiltását tölti.) Persze, a Wolfsburgnak sem mindegy, szerez-e pontot Lipcsében, ugyanis a Volkswagen-városi társulat jelenleg az El-selejtezős 6. helyet tölti be, de egy-egy pontos különbségekkel mögötte áll lesben a Hoffenheim, a Werder és a Leverkusen.
A lipcseiek mestere még egy változáson gondolkodik: ha a támadás  érdekében háromvédős rendszerben kezdeti csapatát, akkor Mukiele kerülhet a jobb oldali szélső középpályás posztjára.  A vendégcsapatba visszakerül az ötsárgás eltiltását letöltő Arnold, nem játszhat viszont Gerhardt és William sérülés miatt, a védelem jobb oldalára visszakerül a tapasztalt Verhaegh.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (LEI–WOL)


ÖSSZESEN: 5 mérkőzés, 2 Leipzig-győzelem, 1 döntetlen, 2 Wolfsburg-győzelem/ 6–4-es gólkülönbség
LIPCSÉBEN: 2–1–0–1/ 4–2
A LEGUTÓBBI MÉRKŐZÉS: Wolfsburgban 0–1 (az ősszel), Lipcsében 1–4 (a 2017–18-as idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Daniel Frahn 3, ill. Jerome Roussillon, Szrdjan Lakics és Hasan Salihamidzic 1-1 gól

DORTMUND–MAINZ

Nagy kérdés, milyen lélektani hatást gyakorol a BVB-ra a múlt heti hatalmas verés, amit az Allianz Arénában kapott. Összecsuklik és végleg leszakad a Bayerntől, vagy „összekapja magát”, s megpróbálja hatos nyerősorozattal befejezni a bajnokságot, abban reménykedve, hátha a rekordbajnok ismét botlik egyet. A Mainz inkább az utóbbi verzióhoz „passzol”, különösebb előretörésre már nincs nagy reménye, ugyanakkor hátulról sem fenyegeti semmiféle veszély.
Favre sérültjei gyógyulgatnak ugyan, de Weigl továbbra is kényszerből középső védőt játszik. Paco Alcácer karsérülése következményeivel küzd, de a cserepadra azért leülhet. Az izomproblémákkal küzdő Guerreiro is a kispadon kezd. A Mainzban a benáthásodó svéd válogatott Quaison (ő szerezte csapata egyetéen gólját az ősszel a BVB ellen) egész héten nem edzett, alighanem Onisiwo kerül a helyére a kezdőbe. Lehet, hogy Schwarz mester a 4-4-2 helyett 5–3-2-es felállással kezd, ez az őszi meccsen bevált, amikor az FSV nagy küzdelemre késztette a Borussiát, s csak 2–1-re kapott ki tőle. Ha a vendégcsapat most pontot szerez, akkor ő lehet a „királycsináló” a ligában, ugyanis oda-vissza kikapott a Bayerntől, a Dortmundtól pedig elvenne két pontot ebben a bajnoki kiírásban.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (DOR–MAI)

ÖSSZESEN: 25 mérkőzés, 17 Dortmund-győzelem, 4 döntetlen, 4 Mainz-győzelem/ 41–22-es gólkülönbség
DORTMUNDBAN: 12–7–4–1/ 23–11
A LEGUTÓBBI MÉRKŐZÉS: Mainzban 2–1 (az ősszel), Dortmundban 1–2 (a 2017–18-as idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Robert Lewandowski és Marco Reus 6–6, ill. Okazaki Sindzsi 3 gól

BUNDESLIGA, 29. forduló. Sport2 15:30 RB Leipzig–VfL Wolfsburg (kommentátor: Faragó Richard); Sport1 18:30 BV Borussia Dortmund–1. FSV Mainz 05 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)