Francia házidöntő Marrákesben? • SportTV

Francia házidöntő Marrákesben?

2019. 04. 13. 11:40    
Olvasási idő: 2 perc

A marokkói ATP 250-es tornán a pénteki negyeddöntőben csak francia siker született a pályán – a negyedik meccset a spanyol Andújar játék nélkül nyerte meg Jíri Vesely ellen – , így ötvenszázalékos az esélye, hogy színfrancia döntőt játsszanak. Houstonban az amerikai nyílt salak pályás bajnokság utolsó negyeddöntőjét fébeszakította a vihar – így előbb ezt kell befejezni, mielőtt nekiállnának a az elődöntőnek.

Benoit Paire-nek negyedik kísérlrtre először le kell győznie Tsongéát, hogy döntőbe jusson Marrákesben (Fotó: Getty Images)

MARRÁKESBEN a „nemzetközi” elődöntőt játsszák előbb, ezt a korai időpont miatt élőben tudjuk közvetíteni. A spanyol  Pablo Andújar (vlr.: 70.) a megmaradt egyetlen kiemelttel, a 4. helyen rangsorolt Gilles Simonnal (vlr.: 27.) csap össze. A két harminc fölötti old boy 16 év alatt (a francia ekkor kezdte profi karrierjét) háromszor akadt össze ATP-tornán korábban. 2009-ben az ausztrál openen Simon győzött sima három szettben, 2013-ban Nizzában a negyeddöntőben, egy évre eá Gdstaadban az első körben, egyaránt salakon Andújar bizonyult jobbnak, az első meccs kétszettes volt, a másodikat a második szettben sérülés miatt adta fel a francia. Az elődöntő másik, színfrancia mérkőzését Benoit Paire (vlr.: 69.) és Jo-Wilfried Tsonga (vlr.: 116,) vívja, a négy évvel idősebb Tsonga eddig mindhárom mérkőzésüket megnyerte. Ezt a találkozót a kézilabda-foci dömping miatt éjféltől mutatjuk, felvételről.
meg.

HOUSTONBAN 1:1-es szett-, 3:1-as játékállásnél, 15:15-nél döntött úgy a vihar niatt a versenyigazgatóság, hogy abba kell hagyni a játékot a kolumbiai Elahi Galánnak és az ausztrál Jordan Thompsonnak. A mérkőzést magyar idő szerint este 8-kor (ottani délután 1-kor) folytatják, a végkifejletről alighanem csak utólag tudunk beszámolni, hiszen a mi adásunk kezdetekor (20:30) valószínűleg már az első elődöntő két részvevője, az amerikai Sam Querrey (8. kiemelt, a világranglista 71.-je) és a chilei Christian Garín (vlr.: 73.) lesz a pályán. A két versenyző első tour-találkozásának győztese már tornadöntős lesz. Ez Querreynak már 18 alkalommal sikerült eddig, Garínnak mindössze a második lenne (az elsőt idén Sao Paulóban elvesztette Guido Pella ellen.). A második elődöntőt minimum másfél órás pihenőt követően Elahi Galán vagy Thompson a norvég Casper Ruuddal játssza.  A kolumbiai még nem játszott a skandinávval korábban, az ausztrál viszont egyszer már kikapott tőle, tavaly a Rolan Garroson, ötjátszmás(!) küzdelemben. (Korábban Calgaryban ugyanabban az évben egy challengerverseny elődöntőjében is nagyot csatáztak, akkor Thompson nyert, döntő szettben, rövidítésben.)

ATP 250-ES TENISZTORNÁK. Marrákes, Sport2 13:00-tól: elődöntő, első mérkőzés, 0:00-tól: második mérkőzés (felv., kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Machán Róbert); Houston Sport2 20:30-tól elődöntő, 1-2. mérkőzés (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)