Bundesligás rangadó a Bundesliga2-ben • SportTV

Bundesligás rangadó a Bundesliga2-ben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 15. 07:25    
Olvasási idő: 2 perc

Ha van két csapat, amely nem „odavaló” a Bundesliga 2-ben, az az 1. FC Köln és a Hamburger SV. Múltja, eredményei, szurkolótábora és sok más szempont szerint is ez a két csapat az élvonalba való.

Hasonló kemény küzdeke, várható, mint az novemberi első találkozón. A kéo előterében Frederik Sörensen és Aaron Opuku csatázik a éabdáért (Fotó: Getty Images)

Nemcsak odavaló, oda is igyekszik (vissza). Jelenleg ők ketten állnak a BL2 első és második helyén, azaz a közvetlen feljutó pozíciókat birtokolják. Kettejük közül a házigazda Köln van jobb formában. A Paderborntól február 15-án, azaz éppen két hónapja elszenvedett vereség óta sorozatban hat győzelmet aratott, amelyet a hét közben egy különleges remi zárt le. Az elmaradt bajnoki pótlásán Duisburgban a hazai csapat 1–0-ra, majd 2–1-re vezetett, a Köln 7 perc alatt három gólt(!) elérve fordított, majd az MSV a hajrában egyenlíteni tudott.
A Hamburg viszont hektikusan szerepel, ugyancsak két hónapos periódust tekintve 8 meccsen 3-3  győzelem és vereség mellett 2 döntetlen sorakozik az eredménylistáján.
Míg az 1FCK teljesen nyugodt lehet, mert 7 pont az előnye még a HSV-vel szemben is, a hamburgiak azért vissza-visszanézegetnek a táblázaton, hiszen az osztályozós helyen álló Union Berlin csak 2, a negyedik Paderborn 3 pontnyira van mögöttük.
Ősszel a két csapat eddigi egyetlen másodosztályú mérkőzésén a Volksparksstadionbann 1–0-s hazai győzelem született, Lasogga 86. perces győztes góljával.
Éppen őt, a első számú csatárát, Pierre-Emil Lasoggát nélkülöznie kell a Hamburgnak, Hannes Wolf edző vasárnap megerősítette: „Pierre nem játszhat a derbin.” A 27 esztendős támadónak hajlítóizom-húzódása van, emiatt nem léphet pályára.  Wolf edzőnek nem túl sok a lehetősége legjobb csatára pótlására. Fiete Arp aligha: a fiatal csatár a klub U21-es csapatában játszott csereként Oldenburgban. Hvang Hi Csan még nem játszott eleget ugyancsak izomhúzódás utáni visszatérte óta. Arp helyzetét kommentálva – aki a hírek szerint ősztől a Bayerné lesz –  kicsit viccesen állapította meg: „Természetesen kissé megtört, de fel csak nem akasztja fel magát. Minél több játékra van szüksége, ezt biztosítjuk neki, sok lehetőséget kap.”
A mester hétfőn ünnepli 38. születésnapját, de nemigen tud foglalkozni ezzel, annyira lekötik a meccs előkészületei. Lasogga mellett Arp és Hvang a további gólgyárosok, rajtuk kívül még a csapatkapitány Aron Hunt is hiányzik, no meg Lewis Holtby is, aki öt sárga miatti eltiltását tölti.  Ennyi gond-baj mellett a legszebb szülinapi ajándék egy meglepetéspont lenne Kölnből. Annál szebb csak három…

BUNDESLIGA2, 29. forduló. Sport1 20:30 1. FC Köln–Hamburger SV (kommentátor: Haraszti Ádám)