A CSZKA lépne egyet a Gagarin-kupa felé • SportTV

A CSZKA lépne egyet a Gagarin-kupa felé

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 15. 08:13    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

A második találkozóval folytatódik a KHL bajnoki döntője, a Gagarin-kupa birtoklásáért folyó, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párviadal. A nyugati bajnok CSZKA 1–0-ra vezet a nyugati legjobb Avangard Omszk ellen, most arra készül, hogy megtegye a második nagy lépést.

Mihail Grigorenko, az első meccs háromgólos hőse az alapszakaszban 55 mérkőzésen 52 pontot, a rájátszásban eddig 17 találkozón 20 pontot szerzett. Képünkön a moszkvai rivális Dinamo kapujába talál éppen be (Fotó: Getty Images)

Mindkét együttes nyeretlen még, már ami a trófea végleges birtoklását illeti. Pedig a fővárosi csapat az előző három idényből kétszer is eljutott a nagydöntőig (2016, 2018), ám mindkétszer kikapott. Az Avangard korábban, 2012-ben járt a fináléban, ugyancsak sikertelenül, ellenfele akkor is fővárosi klub volt, a Dinamo.
Az első találkozón a CSZKA – amelynek szinte egyedül ez a trófea hiányzik hatalmas gyűjteményéből – szinte lerohanta ellenfelét. 8:05 percnél már 2–0-t mutatott az eredményjelző, Szetlakov és Marcsenko talált be az omszki kapuba. A második harmad közepén Grigorenko növelte a moszkvai előnyt (Vey passzából), de három percre rá Sumakov emberelőnyből szépített.  A harmadik játékrészben újra Grigorenko növelte háromra (újra Vey előkészítésével), majd Stalberg emberelőnyből csökkentette újra kettőre a különbséget. Végül fél perccel a vége előtt ismét Grigorenko talált be az akkor már üres kapuba, kialakítva az 5–2-es végeredményt.
Folytatás hétfőn délután, ismét a CSZKA csarnokában.

 

Sport2 17:30 HK CSZKA Moszkva–Avangard Omszk  Gagarin-kupa-döntő, 2. mérkőzés  (kommentátor: Gyulai Miklós)