Két NBA-rekord és egy nagyon rossz hír egy estére • SportTV

Két NBA-rekord és egy nagyon rossz hír egy estére

2019. 04. 16. 10:28    
Olvasási idő: 2 perc

A Los Angeles Clippers 31 pontos hátrányból fordított, a Sixers pedig 51 pontot dobott egy negyedben. Cousinst elvesztette a szezonra a Warriors? Két meccs, két rekord, és egy sztárjátékos kiszállása a rájátszásból, tartalmas este volt. Cousinsért szoríthatunk.

Cosuns sérülés nagyon rossz hír neki, a Warriorsnak és minden szurkolónak. Bízzunk a legjobbakban! (Fotó: Ezra Shaw/Getty Images)

Kezdjük rögtön a legbravúrosabb teljesítménnyel. 31 pontos hátrányból fordítani nagy dolog, de 31 pontos hátrányból fordítani a bajnoki címvédő Warriors ellen akkor micsoda? Mert a Clippers pont ezt tette. Azt kell mondaunk, hogy a főszerepet ebben a cserepad vállalta magára? Lou Williams 36 ponttal és 11 gólpasszal, Montrezl Harrell 25 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részt a sikerből.

A meccs a lehető legrosszabbul kezdődött a Warriors számára, hiszen az első negyedben

DeMarcus Cousins a comjához kapott, és a hírek szerint súlyos sérülést szenvedett (állítólag combizom-szakadás).

Ebből nagyon hosszú idő visszatérni. Nem akarunk vészmadárkodni, de akinek volt valaha bármilyen lábsérülés, tudja, hogy egy komoly sérülés után (ami Cousinsnál az achilles-szakadás volt), tökéletes egyensúlyba kell hozni a testet, hogy ne legyen nagy a rizikófaktora egy újabb lábsérülsnek, ami akár eltérő is lehet attól, ami az eredeti volt. Cousins esete könnyen lehet, hogy pont ez… Mindenesetre bízzunk a legjobbakban, és hogy jó hírt kapunk majd (csak húzódás), mert akkor Boogie idén nyáron komoly szerződést kap, és nem kell „próbajátékra” menni ismét egy csapathoz, hogy megnézzék, felépülése után mire képes.

Az elején úgy tűnt, hogy játékban annyira nem veti vissza Cousins hiánya a csapatot, a harmadik negyedben 31 ponttal is vezetett (94-63), azonban a negyedik negyedre összeomlott a Warriors, vagy feltámadt a Clippers – ez nézőpont kérdése. Mi inkább az utóbbira szavazunk, a Clippers ugyanis ebben a szezonban többször is bizonyította, hogy 25 pontos hátrányban sem szabad leírni a csapatot. Háromszor tért vissza több mint 25-ös hátrányból Doc Rivers legyénsége.

A 31 pontos hátrány ledolgozása minden idők legnagyobb comeback-je egy csapattól az NBA rájátszásainak történetében.

Az előző rekordot 1989-ből a Los Angeles Lakers tartotta, amely a Seattle Supersonics elleni 29 pontos hátrányból tért akkor vissza. A Clippers saját csúcsa 27 volt még 2012-ből, akkor a Memphis Grizzlies volt az áldozat. A Clippers által a második félidőben dobott 85 pont a második legtöbb, amit egy rájátszásban egy csapat valaha dobott a meccs ezen szakaszában, a rekord 1987-es, akkor 87-et dobott a Milwaukee Bucks.

Keleten a Sixers mutatta meg azt, hogy eredtileg miért tartottuk esélyesebbnek a Brooklyn nets elleni párharcban. 145-123-ra győzött Joel Embiid és csapata.

A harmadik negyed érdemel külön említést, amelyet 51-23-ra nyert mega Philly. Az 51 dobott ponttal egy 1962-es rájátszásbeli NBA-rekordot állítottak be.

Akkor a Lakers dobott ennyit a Detroit Pistonsnak a negyedik negyedben. Ráadásul a 145 dobott pont is franchise-rekord.

MIndkét párharc 1-1-re áll.