A Holstebro gázt adna, a Tatabánya fékezne • SportTV

A Holstebro gázt adna, a Tatabánya fékezne

2019. 04. 20. 10:54    
Olvasási idő: 2 perc

A nők között a Siófok már döntős az EHF-kupában, a Győr ott van a Bajnokok Ligája Final Fourjában, a következő két hétben pedig meglátjuk, a még álló három magyar férficsapat közül hány lesz ott a Final Fourban. Elsőként a Tatabánya kísérletezik az EHF-kupában a négy közé jutással, méghozzá a dán Holstebro ellen.

Ha csak a közelmúltbeli nemzetközi rutin számítana, a Holstebro várhatja nyugodtabban a Grundfos Tatabánya elleni EHF-kupa-negyeddöntőt: a dánok már harmadszor járnak a sorozat ezen fázisában (és 2013-ban a Final Fourban bronzérmesek is lettek), a magyarok másodszor vannak ott a legjobb nyolc között, ráadásul a Holstebrónak a 2016-2017-es idényből még Bajnokok Ligája-tapasztalata is van. Ugyanakkor, ha az idei eredményeket vesszük figyelembe, a Bányász áll jobban, hiszen a selejtező 3. körét mindkét csapat 1-1 győzelemmel és döntetlennel vették, a csoportkörön viszont a magyar gárda 4 győzelemmel, továbbá 1-1 döntetlennel és vereséggel jutott túl, míg a Holstebro 3-3 győzelmet, illetve vereséget könyvelhetett el.

A meccs két stílus találkozása is lesz, ahogyan az Patrick Westerholmnak, a Holstebro vezetőedzőjének a nyilatkozatából is kiderül: „Ha az általunk kedvelt gyors játékot tudjuk játszani, akkor azért nehézséget tudunk okozni a nehezebb tatabányai játékosoknak.” Vladan Matics, a „Kék Tigrisek” edzője is tisztában van a tempóbeli különbséggel, legalábbis ez derül ki a tatabanyahandball.com oldalnak mondottakból: „Nagyon kellemetlen rivális a Holstebro. Kupaellenfelünk talán a leggyorsabb dán csapat, amit valaha is láttam. Komoly vizsga, illetve kihívás elé nézünk. Jelentős feladat lesz a házigazdák tempóját lefékezni. Jó lett volna, ha több idő jut felkészülni belőlük, de ez nem rajtunk múlott. A dánok gyorsaságából adódóan végig rendkívül koncentráltak kell majd játszanunk. Még gondolkodom, miként tudnánk stabillá tenni a védekezésünket a várható rohanás mellett. Minden esetre nekünk nagyon precízen kellene befejeznünk a támadásainkat, és akkor pozitív eredménnyel térhetnénk haza.”

A dán rohanás fő letéteményese Magnus Grubb Bramming, aki 75 góljával döbbenetes fölénnyel vezeti az EHF-kupa góllövőlistáját (a második helyen a granollersi Adrián Figueras áll 60 góllal, de az ő csapata már kiesett). A nemzetközi porondon korábban legfeljebb 72 gólig jutó balszélső négy meccsen is 10 gól fölé jutott, a Cuencának 12-t és 15-öt, a Portónak 14-et és 11-et szórt. Vujovicséknak alighanem nagy futóversenyre kell felkészülniük…

A Sport2-n szombaton 17:15-től élőben közvetítjük a Holstebro-Tatabánya EHF-kupa-mérkőzést.