Európai kupahelyekért küzdenek • SportTV

Európai kupahelyekért küzdenek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 22. 06:54    
Olvasási idő: < 1 perc

Két olyan együttes küzdelme maradt hétfőre a Bundesliga 30. fordulójából, amelyek az ősztől az európai kupaporondon szeretnének fellépni. A különbség, hogy a Frankfurt már szinte százszázalékos indulóként a rangosabbik sorozat, a BL mezőnyét erősítené, addig a Wolfsburg az El-t jelentő 5. vagy 6. helyet veheti reálisan célkeresztjébe.

Jovics (fehérben) csapata BL-t érő helyezése mellett saját gólkirályi címéért is harcol (Fotó: Getty Images)

A hazai VfL Wolfsburg hatmeccses veretlenségi sorozat után legutóbbi három bajnokijából kettőt elvesztett.  Persze, nem mindegy, kik ellen és hogyan. Nos, a zöld-fehéreket a második Dortmund és a harmadik Leipzig verte meg, odahaza, egyformán 2–0-ra, de a játék képe alapján szoros mérkőzésen. Most viszont a wolfsburgiak lesznek otthon, és a negyedik Frankfurtot fogadják.
Az Eintracht ugyancsak elvesztett legutóbbi három tétmeccse közül kettőt. Igen ám, de az Augsburg elleni hazai 1–3 „belefért”, hiszen a közvetlen riválisok sem remekeltek,  s a csapat maradt a 4. helyen. Az El-ben viszont a lisszaboni 2–4 után  hazai pályán kiharcolt 2–0-val sikerült a továbbjutás, a klub 39 év után jutott ismét egy európai kupa elődöntőjébe.
A két edző közül Bruno Labbadia öt mérkőzés múlva búcsúzik jelenlegi állomáshelyétől (felvetődött az is, hogy Dárdai Pál helyét veszi át Berlinben), míg Frankfurtban annyira elégedettek Adi Hütterrel, hogy szóba sem kerülhet, hogy ne töltse ki 2021 júniusáig szóló szerződése időtartamát.

A csapatösszeállításokat illetően a VfL-ben  a térdfájdalmai miatt William kimaradhat a kezdőből, Tisserrand helyettesítheti, Gerhard a középpálya jobb oldalán  váltja Rexhbecajt, a széleken Klaus vagy Brekalo is bekerülhet az együttesbe. Az Eintrachtban az eltiltott Fernadest Torro helyettesíti,  vagy De Guzman, esetleg Willems. Ndicka visszatérhet az El-eltiltás után, ha mégsem, az osztrák válogatott Hinteregger játszhat a helyén, A Koszticcsal nagy négyessé bővülő támadóalakzatból  Haller nem léphet pályáéra izomsérülése miatt.

[highlighted_content id=”80853

BUNDESLIGA, 30. forduló. Sport1 20:30  Vfl Wolfsburg–SG Eintracht Frankfurt (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila)