MVG visszavágna Wade-nek • SportTV

MVG visszavágna Wade-nek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 25. 01:09    
Olvasási idő: 2 perc

Az Arena Birminghamben folytatódik az idei darts PL második csoportköre az 4., összesen 13. játéknappal. A múlt héten az élre visszakerülő világelsőnek, Michael van Gerwennel „elszámolni valója” van ebben a körben: James Wade-del játszik, akitől az első vereségét elszenvedte ebben a kiírásban, amikor a 4. körben Exeterben 7–3-re alulmaradt az angol versenyzővel szemben.

Wade újra képes legyőzni Van Gerwent? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Az a vereség egy hármas nyerősorozatnak vetett véget, s először szorult le a táblázat éléről Van Gerwen, aki 2013-as megjelenése óta minden esztendőben megnyerte az alapszakaszt. „James talán élete dartsát játssza, remekel, s megvan benne a gyilkos ösztön is. Így újra a legjobbamat kell nyújtsam, de bízom magamban, képes vagyok legyőzni őt. Keményen kellett dolgoznom, hogy legyőzzem Robot a múlt héten, de most újra vezetem a táblázatot és most is keményen kell dolgoznom, hogy meg is maradjak az élen. Megszoktam már, hogy mindig én legyek az első helyen, a múlt hét előtt meg kellett tapasztalnom azt is, milyen csak másodiknak lenni.”
A harmadik helyen álló Wade 8–2-es győzelmet aratott a walesi fővárosban Wright ellen, majd egymást követő második alkalommal nyerte meg a Players Championshipet. A 2009-es PL-bajnok továbbra sem tart Van Gerwentől. „A Premier Lague összes játékosa közül én vagyok a legalkalmasabb Michael ellen játszani. Elképesztő, amit csinál, fenomenális dartsjátékos, akit tiszteletben tartok, de tudom, hogy képes vagyok megverni. Öt éven át nem játszottam a legjobb dartsomat, de most már jól játszom újra, nem vagyok izgatott vagy idege. Tudom, játszom úgy, mint bárki más, megnyerhetem a tévés címeket, beleértve a Premier League-et is, de most már nem beszélni kell, hanem menni és megcsinálni” –  vélte Wade.
A negyedik helyezett Gerwyn Price reméli, hogy cardiffi győzelme igazi mérföldkő lesz, katalizátora a playoffba jutásnak, amit Cross ellen újabb győzelemmel közelíthet meg, hiszen csupán egy ponttal áll 2018 világbajnoka mögött. A büszke walesi Cardiffban 8–5-re legyőzte Smitht egy olyan meccsen, amelyen kétszer egymás után dobott 170-es kiszállót, s megmaradt a playoffhelyen, amely az O2-be juttatja a versenyzőt. „Sosem éreztem a meccs elején nyomást, de Smith tényleg meglepett a mérkőzés elején, de örültem, hogy végül sikerült nyernem.  Az első két-három legben egy kicsit nyomasztott a támogatás, de tudom, hogy végül

a nagy biztatásnak is szerepe volt a győzelemben. Egyszer már elcsíptem egy pontot MVG-től is, azóta nem félek senkitől sem. Ha az ellenfelek legjobbjukat játsszák és én is tudom azt nyújtani, nyerni fogok. Annyira összpontosítok a célomra, hogy a négy közé jussak, amíg el is érem a playoffot” – fogadkozott a walesi.
Négy forduló van hátra a döntő játéknapjáig, és a 14 pontos Suljovicnak – aki Birminghamben Smith ellen lép a pódiumra a program első meccseként – valamint  a 12-t gyűjtő Gurneynek is van még esélye, hogy elérje a londoni finálét. Az északír Cardiffban vereséget szenvedett az osztráktól, de a Players Championship döntőjének győztese most felzárkózó győzelmet arathat Peter Wright fölött. A különleges megjelenésű skót már nem érheti el a rájátszást, de afféle mérleg nyelveként egy-egy pontot elvehet bármelyik döntőre aspriráló versenytárstól.

 

Kapcsolódó

A PL 13. JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

Mensur SULJOVIC–Michael SMITH
Örökmérleg: 15 mérkőzés, 9 Suljovic-győzelem, 6 Smith-győz. A Premier League-ben: 2–1–0–1. A PL első körében: Suljovic–Smith 7–2, 2019. 3. 21., Berlin. Legutóbbi mérkőzés: ugyanez.
Rob CROSS–Gerwyn PRICE
Öm.: 6 mérk., 4 Cross-gy., 2 Price-gy. A PL-ben: 2–2–0–0. PL-ek.: Cross–Price 74, 2019. 3. 21., Berlin.   Lm.: ugyanez.
Daryl GURNEY–Peter WRIGHT
Öm.: 24 mérk., 7 Gurney-gy., 3 döntetlen, 14 Wright-gy. A PL-ben: 3–0–3–0. PL-ek.: Gurney–Wright 6–6, 2019. 3. 14., Nottingham. Lm.: Wright–Gurney 6–3, 2019. 3. 24., PDC European Darts Open, negyeddöntő.
James WADE–Michael VAN GERWEN
Öm.: 50 mérk., 14 Wade-gy., 36 Van Gerwen-gy. A PL-ben: 10–2–0–8.  PL-ek.: Wade–Van Gerwen 7–3, 2019. 2. 28., Exeter. Lm.: ugyanez

DARTS PREMIER LEAGUE. Sport2 20:00 a 13. forduló mérkőzései, Arena Birmingham (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)