Nehéz tatabányai feladat: behozni az ötgólos hátrányt • SportTV

Nehéz tatabányai feladat: behozni az ötgólos hátrányt

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 27. 10:13    
Olvasási idő: 2 perc

A győri Audi Arenában kísérli meg a Grundfos Tatabánya, hogy bravúrral fordítson a negyeddöntőben az ötgólos dániai vereség után, és elérje a férfi kézilabda Akquinet EHF-kupa németországi négyes döntőjét. Emellett közvetítjük még a BL-negyeddöntő hátralévő negyedik párosításának első találkozóját a lengyel és a francia bajnok között, valamint felvételről egy másik EHF-kupa-visszavágót egy portugál és egy másik francia klassziscsapat részvételével.

(Fotó: tatabanyahandball.com)

TATABÁNYA–HOLSTEBRO

A tatabányai együttes tulajdobképpen örülhet, hogy még egyáltlában esélye, mert mút héten a dániai első találkozó második félidejének közepén még 11 gólos (!) hátrányban is volt, onnan sikerült a végére felkapaszkodnia 29–24-re.
„Különlegesen nehéz meccs elébe nézünk Magyarországon, ahol könnyen elvesztíhetjök az ötgólos előnyünket. Ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét csapatnak, hogy elérje a négyes döntőt” – fogalmazott a dánok edzője, Patrick Westerholm. A Grundfos mestere, Matics Vladan hozzátette: „Az egyetlen jó dolog, hogy sikerült feljönnünk mínusz tizenegy gólról mínusz ötre. Remélem, nem fogunk még egyszer ilyen borzalmas negyvenöt percet produkálni.”

A Tatabánya első alkalommal kísérli meg elérni a négyes döntőt, a Holstebro már járt ott, hat esztendővel ezelőtt. Abban a kiírásban olvad össze a korábbi IHF-kupa és a KEK, a mai néven az volt az első kiírás.  A final fourt Nantes-ban rendezték, az elődöntőben a dánok 26–20-ra kikaptak a rendező franciáktól, a bronzmeccset viszont megnyerték 29–28-ra a német Frisch Auf Göppingen ellen.
A Holstebro a héten a dán bajnoki rájátszásban otthon 32–30-ra kikapott a Sönderjyskétől, a Tatabányának nem volt bajnoki meccse az elmúlt tíz napban.
„Háromnegyed órán keresztül fejben nem voltunk ott. Az okát nem tudom, de a végeredmény még így is »elmegy«, hiszen tíz-tizenegy percnyi igazi Tatabánya elegendő volt ahhoz, hogy megmaradjon az esélyünk a visszavágóra. Rosszkor jött ez a dekoncentrált teljesítmény, de az öt gól ledolgozható, és az is biztos, hogy ennél csak jobban játszhatunk Győrben” – mondta Sibalin Jakab másodedző a holstebrói mérkőzés után a klubhonlapnak, s remélhetőleg igaza is lesz…

KIELCE–PSG

A PSG az örök esélyes, de egyetlenegyszer sem sikerült még megszereznie a BL-trófeát. Az idei negyeddöntő első három meccse meglehetősen nagy különbségű győzelmekkel zárult. A Veszprém hattal nyert Flensburgban, a Barcelona héttel Nantes-ban, a Vardar (sajnos) nyolccal verte meg otthon a Szegedet. Mivel nem vagyunk a számmisztika hívei, ezért nem gondoljuk, hogy most 9 gól lesz a differencia – nincs is ennyi a két csapat között. Ám ha mégis, akkor alighanem a franciák nyerhetnek ennyire Lengyelországban. A két csapat tavaly is ugyanebben fázisban találkozott egymással, akkor a PSG kettős győzelemmel jutott tovább, 35–32-re nyert Kielcében és 34–28-ra győzött a párizsi visszavágón. A nostani találkozóról fontos emberek is hiányoznak a csapatokból, ña lengyeleknél Talant Dujsebajev edző fia, Dani még csak felgyógyulóban van  térdsérüléséből, a legjobb hazai játékosuk, Michal Jurecki kétsérülés miatt nem játszhat. A túloldalon  Bnoit Kounkoud szintén fájós térde miatt hagyja ki a mérkőzést. A két edző, Dujsebajev és Raúl Gonzáez játékosként együtt nyert három (!) BL-t a Ciudad Reallal (2006, 2008, 2009). A franciák két klasszisa, Vuram Morros és Luc Abalo korábban volt a lengyelek kirgiz-(szovjet-)spanyol mesterének a játékosa.
A kézilabdában „telhetetleneknek” is van még egy ajánlatunk: késő este felvételről megmutatjuk egy másik EHF-kupa-negyeddöntő visszavágó meccsét, amelyen a portugál FC Porto és a tavalyi ezüstérmes St. Raphaël Var Handball csap össze, a franciaországi 30–30-as első mérkőzést követően.

FÉRFI KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 15:30  Grundfos Tatabánya–TTH Holstebro EHF-kupa-negyeddöntő visszavágó (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila);  Sport1 18:00 TGE Vive Kielce–Paris Saint-Germain Handball BL-negyeddöntő első mérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet);  Sport1 22:00 FC Porto Soforma–St. Raphaël Var Handball EHF-kupa-negyeddöntő visszavágó (felv., kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Juhász István)