Durant lezárta: Jön a Warriors-Rocktes • SportTV

Durant lezárta: Jön a Warriors-Rocktes

2019. 04. 27. 12:32    
Olvasási idő: 2 perc

Kevin Durant nem akart hetedik meccset, berámolt 50 pontot a Clippersnek, ezzel 4-2-es összesítéssel továbbjuttatta csapatát a rájátszás első köréből, a másodikban a Houston Rockets vár a Warriorsra.

Könnyebb, sokkal könnyeb párharcra számított mindenki a nyugati első Golden State Warriorstól és a nyolcadik Los Angeles Clipperstől. Azonban kőkemény hatmeccses szériát hoztak össze a felek, amelyben egy emlékezetes 31 pontos fordítás, egy kis szájkarate, igazi keménység is helyet kapott egy sajnálatos súlyos sérülés mellett. A Warriorsból megsérült ugyanis a hosszú sérüléséből felépülő, majd egyre jobb formába lendülő DeMarcus Cousins, aki most ismét sokáig a rehabjával fog foglalkozni. Patrick Beverly picit őrületbe kergetett mindenkit keménységével, de Steve Kerr is azt mondta, hogy imádja, sőt Draymond Green egy tőle szokatlanul sportszerű mozdulattal ismerte el a Clippers, és külön kiemelve Montrezl Harrel fáradozásait.

Azonban véget ért a klasszikus sorozat, és most megnézzük, hogyan zárult a széria:

129-110-et játszottak Los Angelesben, és a meccs egyértelmű hőse Kevin Durant volt, aki egymás után két meccsen is megdöntötte saját rájátszásbeli karriercsúcsát. Az ötödik meccsen szórt 45 pont után a hatodikon 50-et rámolt be:

Amellett, hogy ez számára karriercsúcs, beállt a sorba Wilt Chamberlain, Rick Barry és Sleepy Floyd mellé, akik a franchise történetében el tudták érni az ötvenes határt a rájátszásban. És az NBA történetének hatodik játékosa, aki két egymást követő playoff-meccsen is legalább 45 pontot tudott dobni. Draymond Green tripla-duplát hozott Durant mellett, a ligában a harmadik páros lettek, akiknek sikerült az 50 pont és tripla-dupla kombót összehozni.

Nem kis menet vár a következő körben a Warriorsra a Rockets ellen, hiszen alig 40 óra telik majd el Clippers elleni hatodik és a Rockets elleni első meccs között, Ráadásul előbbi Los Angelesben volt, utóbbit Oaklandben játsszák.

Érdemes lesz nézni, ahogyan minden párharc tartogat csemegét. Sőt, a Sport TV NBA-játéka most indul az öt mezért.

A TV-ben (Tartsatok velünk!):

Vasárnap hajnalban 4 órától a Sport2-n élőben látható lesz az első kör egyetlen hetedik meccse, amelyen a Denver Nuggets és a San Antonio Spurs találkozik, ezt a meccset 12:15-től a Sport2-n magyar kommentárral is meg lehet majd nézni.

21:30-kor pedig a Sport1-en élőben közvetítjük a Golden State Warriors- Houston Rockets párharc első meccsét.