Szökik-e a Van Gerwen, Cross kettős a többiektől? • SportTV

Szökik-e a Van Gerwen, Cross kettős a többiektől?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 02. 08:59    
Olvasási idő: 2 perc

A 14. játéknap a két vezető, Michael van Gerwen és Rob Cross számára az üldözőktől való esetleges szökés lehetőségét kínálja a Mancester Arenában, az őket követő négyfős követő boly tovább folytatja a harcot a másik két playoffhelyért.

Három fordulóval a befejezés előtt a „szokásos” a kép: Van Gerwen vezet a táblázaton. A holland világelső egy ponttal előzi meg Rob Crosst, de négy egységnyi az előnye a követő James Wade, Gerwyn Price, Mensur Suljovic trió, öt a még esetleg playoffreményeket tápláló Daryl Gurney előtt.
MVG éppen Gurney ellen játszik Manchesterben egy győzelemmel matematikailag is véglegesíti a helyét a londoni O2-ben rendezendő playoffban. „Biztos vagyok benne, hogy ott leszek a rájátszásban, magabiztosnak érzem magam, stabilnak a játékomat. Jó meccset játszottam James Wade-del a múlt héten, jó formában voltam a hétvégén Németországban is.  Nagyszerű lenne nyerni Manchesterben és ezt a formát átmenteni a playoffra is” –mondta MVG.
Kettejük két legutóbbi tv-s meccsét Gurney nyerte meg, de a holland sztár hozzátette: „Nem fog újra megverni. Ha úgy játszom ellene, mint Berlinben, megint legyőzhet, de ha a legutóbbi hetek formáját mutatom, nem tud megverni.”
A playoffaspiráns Gurney Berlinben 7–5-re legyőzte MVG-t, gyakorlatilag ezzel megalapozva továbbjutási reményeit. „Ha a legjobb játékodat játszod, le tudod őt győzni, az a stratégia ellene” – mondta Gurney, aki a múlt héten legyőzte Wrightot Birminghamben. „Michael tudja, hogy most meg tudom verni. Őrzi az előnyét minden játékossal szemben, nemigen tesz különbséget köztük. Tudom, mit kell tennem, hogy elérjem a playoffot, de többen is vannak előttem, így ez az ő eredményeiktő is függ. Így most a saját játékomra kell összpontosítanom, s folytatni kell a harcot” – elmélkedett az északír éljátékos.

A második helyezett Rob Cross a 7. Michael Smith ellen lép pódiumra és tudatában van annak, hogyha nyer, már ő is biztosan eléri a rájátszást, egymást követő második esztendőben.
„Fenn kell tartanom a nyomást magamban. Érzem, a játékom egyre jobb lesz, és egyre erősebbé válik. Michaelnek már nincs vesztenivalója, keményen fog harcolni, de most jól megy, és ha tartom a formámat, bármi megtörténhet. A PL lényege a legjobb négy helyért folytatott küzdelem, és én élvezem ezt a küzdelmet.”
Smithnek, miként Peter Wrightnak csak az ad halvány reményt, ha megnyeri mindhárom hátralévő mérkőzését. „Látom, hogy játékom kezd visszajönni, de az elmúlt hetekben nem volt szerencsém, mindig egy kicsi hiányzott a döntetlenhez vagy a nyeréshez. Ebben a szezonban három döntetlent játszottam, ha megnyerem őket, akkor közelebb lennék a legjobb négyhez. Keményen gyakoroltam, főleg a duplákat, aztán a meccsen mégsem sikerültek.  Nem játszottam jól tavaly, és bejutottam, a rájátszásba, idén jobban játszom, s mégis alul vagyok. Ez egy furcsa játék, de talán éppen ezért szeretjük játszani” – kesergett a tavalyi év második helyezettje.
Hatalmas mérkőzésre lehet számítani Gerwyn Price és James Wade között, akik jelenleg a harmadik-negyedik helyet birtokolják a táblázaton, három fordulóvak az alapszakasz vége előtt

Mensur Suljovic, a harmadik 15 pontos Peter Wright ellen küzd meg egy olyan meccsen, amely kulcsfontosságú lehet saját playoffreményeit illetően. „Minden meccsen megpróbálok a legjobban játszani, s azt hiszem, el tudom érni a legjobb négyet. Peter nagyszerű játékos, én szeretem a játékát, de nagyon nehéz mérkőzés vár rám ellene” – vélte az osztrák.

 

Kapcsolódó

A PL 14. JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

Rob CROSS–Michael SMITH
Örökmérleg:
14 mérkőzés, 11 Cross-győzelem, 3 Smith-siker. A Premier League-ben: 3–3–0–0. A PL első körében: Cross–Smith 7–3, 2019. 3. 7., Aberdeen. Legutóbbi mérkőzés: ugyanez
Peter WRIGHT–Mensur SULJOVIC
Örökmérleg:
19 mérkőzés, 8 Wright-győzelem, 11 Suljovic-siker. A PL-ben: 2–0–0–2. PL ek.: Suljovic–Wright 7–4, 2019. 2. 28., Exeter. Lm.: Suljovic–Wright 10–8, 2019. 3. 1., UK Open, a 32 közá jutásért
Daryl GURNEY–Michael VAN GERWEN
Örökmérleg:
23 mérkőzés, 4 Gurney-győzelem, 1 döntetlen, 18 Van Gerwen-siker. A PL-ben: 4–1–1–2. PL ek.: Gurney–Van Gerwen 7–5, 2019. 3. 21., Berlin. Lm.: ugyanez
James WADE–Gerwyn PRICE
Örökmérleg:
10 mérkőzés, 6 Wade-győzelem, 1 döntetlen, 3 Price-siker. A PL-ben: 1–0–1–0. PL ek.: Wade–Price 6–6, 2019. 2. 21., Berlin. Lm.: ugyanez

Sport2  20:00  Darts Premier League, 14. forduló, Manchester, Manchester Arena (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)