Ami a lányoknak kell, az itt van, ami nincsen, azt pedig megszerezzük

2019. 05. 10. 13:34    
Olvasási idő: 4 perc

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke szerint a Rosztov döntőbe jut, Győrben minden játékos egészséges, Nora Mörk is tud sokat játszani, rendben van teljesen, elégedett nagyon a stábtagok munkájával, a játékosok mindent megkapnak a Final4 alatt, amire szükségük van. Az elnök mindezekről a Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorában beszélt. Megszólalt Kiss Éva is, aki felidézte a tavalyi BL-győzelmet jelentő védést. A cikkben meg is mutatjuk.

Az elnök is transzban van a Győr meccsei alatt. (Fotó: gyorietokc.hu)

„A bajnoki cím és a kupagyőzelem mellett minden évben az a célkitűzés, hogy a Final4-ba jussunk be. Nem mondom, hogy mindig egyetértek az edzők azon véleményével, hogy az adott hétvégi forma dönti el, hogy most éppen nyersz, vagy nem nyersz. Inkább azt mondanám, hogy nagyon sokat kell tenni érte egész évben ahhoz, hogy a hétvégi forma, vagy az utolsó mikrociklusnak a formaigazítása megfelelő legyen” – fogalmazott Bartha Csaba a Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorában. Elmondta, bár két napról beszélünk, valójában körülbelül 26 óra alatt kell két mérkőzést játszani, ráadásul két csúcsmeccset, és erre fel kell készülni. – „Tavaly a Rosztovon pontosan lehetett látni, hogy első Final4 szereplésén bizony elfáradtak a játékosok, és nem bírták azt a terhelést. Most egy picit abban bízom, hogy amit mindenki mond, hogy nincs teher a Vipers-en, vagy nincs teher a Metzen, az nem igaz. Itt játszani 12 ezer ember előtt, egy ilyen emocionális töltettel, azt persze lehet élvezni úgy, hogy nincs teher az emberen, de nem ennyire egyszerű.”

Nora Mörk visszatért, és a Final4-on is segíteni tudja majd csapatát. „Annyit tud játszani, amennyit az edző ad neki. Ha sokat kell játszania, mert úgy alakul a mérkőzés, akkor tudna sokat. Ő rendben van, olyan játékos nem kerül keretbe, aki nincs. Hála Istennek, most olyan lehetőségünk van, hogy minden játékosunk egészséges. Tavaly és tavalyelőtt 8-9 mezőnyjátékos játszotta végig a két meccset, most 15 mezőnyjátékos van, egy fő ki is marad a 16 fős keretszűkítésre. Van variálási lehetősége az edzői stábnak. Hogy mennyit fog játszani Nora, azt Danyi Gábor dönti el abban a szituációban. Szerintem fog játszani megfelelő időtartamot.”

A Győri ETO szombaton a Vipers Kristiansand ellen játszik, a másik elődöntőben Rosztov-Don – Metz mérkőzést rendeznek. Utóbbival kapcsolatban is nyilatkozott a klubvezető: „Az érzésem az, hogy a Rosztov jut a döntőbe a Metz ellenében, de az első az, hogy mi bejussunk, és mindenkit arra intek körülöttem, hogy az elődöntőre koncentráljon.”

A Sport TV edzésen meglátogatta a Győri Audi ETO KC-t, itt nyilatkozott Holanek Zoltán erőnléti edző is: „Egy apró pici sikert már elértünk. Egy ilyen kemény szezon végén 18 felnőtt korú játékosunkból 18 áll rendelkezésre. Azt gondolom, ilyen mostanában nem volt. Azért vagyunk különleges helyzetben, mert olyan játékosaink vannak, akikkel őszintén lehet kommunikálni, hogy nekik mire van szükségük. Bármennyire is hihetetlen, három féri nem nagyon tudja megmondani, 18 hölgynek mi a jó, muszáj megkérdezni őket, szerencsére olyan játékintelligenciával, olyan sportintelligenciával rendelkeznek, hogy nyugodtan megbízhatunk bennük. Közösen tudtuk kialakítani azt a ciklusunkat, aminek a vége remélhetőleg sikeres lesz.”

„Ez a stábmunka, ami most zajlik, jól mutatja, hogy jól halad ez a dolog, hiszen nincs sérültünk. Az évben két balestből fakadó sérülésünk volt. Az egyik, amikor a Fradi-meccsen Amorimnak véletlenül ráugrott Noémi a bokájára, a másik, amikor Csenge rosszul érkezett a talajra. Nincsenek komolyabb sérülések, és ez mind-mind a szakmai stábot dicséri, név szerint kiemelném a fizioterapeutákat, Devecseri Ádámot és Molnár Tamást, illetve gyógytornászunkat, Ringhoffer Vikit is. Nagyon szépen együtt dolgoznak, és nekem ez a legszívderítőbb, hogy minden játékosunk rendelkezésre áll a Final4-on” –  tette hozzá Bartha Csaba, aki az is elmondta, Danyi Gábor maximálisin megbízik Holanek Zoltánban, és a szakmai stáb mindenről egyeztet.

„Amellett, hogy a felkészülés és a prevenció része nagyon fontos, a regeneráció ugyancsak az. Ha valaki felvenné azt, hogy a mi stábunk csúnyán fogalmazva, mennyi cuccot hoz fel Győrből a Final4 idejére, szerintem bármelyik budapesti kórház rehabilitációs osztálya azt nagyon szívesen elfogadná, ami a buszban van géptechnikában. Azt is elárulom, hogy még spinning-biciklit is hozunk Győrből. Ami a lányoknak kell, az itt van, ami nincsen, azt pedig megszerezzük. Ez a mottóm, ez van kiadva minden stábtagnak, minden menedzsmenttagnak, úgyhogy lehetetlen részünkről nem létezik” – árulta el újabb titkokat a klubvezető.

Vélhetően mindenki emlékszik Kiss Éva 2018-as bravúrjára, ami BL-győzelmet ért az ETO-nak:

Kiss Éva egy edzésen szintén interjút adott: „Nagyon jó érzések kerítenek hatalmába, ha a Final Four szavakat hallom, hiszen kétszer sikerült megnyernünk, tavaly sikerült egy nagyon jókor bemutatott védéssel hozzásegítenem a csapatot a győzelemhez. Nagyon örülök, hogy itt a Final4” – fogalmazott a hálóőr, aki felidézte a BL-serleget érő szituációt is: „Eladtuk a labdát pár másodperccel a meccs vége előtt. Jöttek lerohanásból, és úgy voltam vele, nincs veszítenivalóm, ha letámadom a játékost, megpróbálom kivédeni. Ez sikerült is, úgyhogy egy izgalmas végjátékban győztünk.”

„Sokszor láttam, de mivel nem szeretem magam visszanézni, annyira sokszor nem indítottam el. De mai napig gratulálnak ahhoz a védéshez, ami jól esik, úgyhogy örülök neki” – mondta Kiss Éva a fent is látható videóról. – „Egyszer megmutatni valamit, az egy dolog, de megismételni, az már igen nagy tett úgymond. Remélem, nem lesz erre szükség, igyekszek mindent megtenni a győzelemért, ha arra kerül a sor, de remélem, most egy kicsit könnyebben behúzzuk.”

Bartha Csaba ezzel a momentummal kapcsolatban arra is válaszolt, neki élőben mennyi maradt meg ebből: „Erről a védésről gyakorlatilag semmi. Emlékszem rá, hogy kocsival mentünk haza egy-másfél órás ünneplés után, apukám mondta, hogy mekkora volt ez a védés a végén. Mondtam neki, hogy „milyen védésről beszélsz?”, mert nem tudtam miről beszél. Hazamentünk, rögtön megnéztem, mielőtt elindultunk az ünneplésre, és akkor láttam. Pár napja a Mai helyzetben Fazekas Bözsi mondta, hogy elég vehemens vagyok a mérkőzések ideje alatt. Hát annyira, hogy a végére nem emlékeztem ennek a Final4-nak. Úgyhogy remélem, most nyugodtabb leszek, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a két mérkőzésünk.”

Kézilabdaműsor péntektől-vasárnapig a Sport TV-n:

Női kézilabda BL, Final Four, öltözői show: május 10., péntek 18:30, Sport1

Harmadik Félidő Extra (4. epizód): május 10., péntek 19:30, Sport1

Bajnokok Ligája, nők, Final Four, 1. nap: május 11., szombaton 14 órától 20 óráig (benne: Vipers Kristiansand – Győri Audi ETO és Metz – Rosztov-Don), Sport1

Siófok – Esbjerg, EHF-kupa, nők, döntő, visszavágó: május 11., szombat 20:00, Sport1

Kézilabda: junior Final Four, döntő: május 11., szombat 20:15, Sport2

Bajnokok Ligája, nők, Final Four, 2. nap: május 12., vasárnap 14 órától 20:30-ig (benne: bronzmérkőzés és döntő), Sport1

Harmadik Félidő Extra (a Final4 után): május 12., vasárnap 20:30, Sport1