Curry bosszút állt Chris Paulon • SportTV

Curry bosszút állt Chris Paulon

2019. 05. 12. 11:25    
Olvasási idő: 2 perc

Kering egy sztori a sajtóban, ami arról szól, Chris Paul ki akart szúrni Steph Curryvel, nem hagyta az egyik meccs előtti este, hogy dobóedzést tartson. Utóbbi végül nagyon méltó bosszút állt, pazar játékot mutatott, és kiejtette csapatával Paulékat.

Steph Curry és Chris Paul csatáját az előbbi nyerte. (Fotó: Getty Images)

Amerikai idő szerint május 10-én, pénteken rendezték a Golden State Warriors – Houston Rockets párharc hatodik meccsét Houstonban. A találkozót a Warriors nyerte 118-113-ra, ezzel továbbjutott a nyugati döntőbe, ahol vagy a Denver Nuggets, vagy a Portland Trail Blazers vár rá.

Picit beszéljünk a meccs hátteréről. A Golden State Warriors 2-0-ra vezetett, majd a Rockets 2-2-re gyenlített, de nem tudta kihasználni a lélektani előnyt, és a Warriors behúzta az ötödik meccset, elveszítette a rájátszás eddigi legjobb oaklandi játékosa, Kevin Durantet vádlisérülés miatt. Előtte az első körben DeMarcus Cousins esett ki, combizom-szakadást szenvedett a center.  A legújabb hírek szerint a nyugati döntőben mindkettejüket láthatjuk még. Ez különösen Cousins esetében nagy szó, de majd meglátjuk…

Visszatérve a hatodik meccsre. Curry 0 pontot dobott az első félidőben, majd a másodikban 33-at termelt!!!!

Elég menő helyről érkezett az elismerés a teljesítménye után. Magyarul: „Soha ne becsüld alá egy bajnok szívét!!!!”

Nem meglepő, hogy boldogan tért be az öltözőbe a meccs és a párharc megnyerése után:

És itt jön az érdekes rész, azt kiabálja Draymond Greennek, hogy „Dobjatok ki még egyszer a pályáról!” Amire Green azt üvölti, hogy „Dobjátok ki, dobjátok ki…!”

Erre a jelenetre lehet magyarázat a The Athletic cikke, amiben arról írnak, hogy még a párharc negyedik meccse előtti este (a cikkben eredetileg hatodik meccs előtti este szerepelt, de ezt módosították) Steph Curry dobóedzésre kért és kapott időpontot a Rockets csarnokában, amit Chris Paul meghallott, és azonnal ő is edzést akart ott tartani, majd Curry megkérte, hogy legalább a félpályát használja, de Paulék abba sem mentek bele. Ez a magatartás legkevésbé sem sportszerű magatartás, és Chris Paulra nem vet túl jó fényt.

A Rockets és Paul is tagadja, hogy ez az eset így történt volna, született is egy cikk Houstonban erről, amiben egy Rockets alkalmazott azt mondja, az egész egy barátságos találkozó volt, és semmi ilyen nem történt, nem küldték le a pályáról Curry-t.  De az Athletic azt állítja, hogy a Warriorshoz közeli forrásai szerint ez igenis így történt, a klub viszont hivatalosan nem kívánta kommentálni az esetet a houstoni cikket átvevő San Franciso-i lapnak.

A videó és az, hogy sem Curry, sem a Warriors nem védi be Pault, arra enged következtetni, hogy az eredeti állításnak van nagyobb valóságalapja. Viszont most már ez nem is számít, a Warriors arra vár, hogy a Trail Blazers vagy a Nuggets jön vele szemben a nyugati döntőben. Keleten a Bucks jutott el oda rendkívül símán, és arra vár, hogy Kawhi Leonardékra vagy Joel Embiidékre kell felkészülni majd a következő napkban.

Két hetedik meccs pár óra alatt a Sport TV-n:

A Sport2-n vasárnap a hetedik meccsek közül 21:30-tól a Denver Nuggets-Portland TrailBlazers, 1:00-tól pedig a Toronto Raptors-Philadelphia 76ers mérkőzést közvetítjük élőben.