Íme, az NBA három királya! • SportTV

Íme, az NBA három királya!

2019. 05. 18. 05:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A Giannis Antetokounmpo, James Harden, Paul George hármasból kerül ki az NBA 2018-2019-es alapszakaszának legértékesebb játékosa.

A liga bejelentése szerint háromra szűkült azon játékosok köre, akik közül kikerül a 2018-2019-es NBA-alapszakasz legértékesebb játékosa: eszerint az MVP a Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), James Harden (Houston Rockets), Paul George (Oklahoma City Thunder) trióból kerül ki. A címvédő Harden 36,1 pontos meccsenkénti átlaggal pontkirály lett, Antetokounmpo (aki közülük egyedüliként még versenyben van a rájátszásban) a Buckst alapszakasz.elsőséget jelentő 60 győzelemre vezette, úgy, hogy pontszerzásben (27,1-es átlag, 3. hely), lepattanózásban (12,5; 6. hely) és blokkolásban (1,5; 10.) is a legjobb tíz között volt az NBA-ben, míg a liga legjobb labdaszerzője (2,2-es meccsenkénti átlag), George pontszerzésben (28,0), lepattanózásban (8,2) és gólpasszok terén (4,2) is egyéni csúcsot javított. Ők hárman az NBA által felkért, a print vagy az elektronikus médiában világszerte dolgozó újságírók alkotta panel szavazatai alapján kerültek a Top3-ba.

A legjobb védő díjáért két MVP-jelölt, Antetokounmpo és George is harcban van, itt Rudy Gobert (Utah Jazz) a harmadik kandidáló. A legjobb hatodik ember Lou Williams, Montrezl Harrell (mindkettő Los Angeles Clippers) vagy Domantas Sabonis (Indiana Pacers) lesz. Az én újonca a Luka Doncic (Dallas Mavericks), Trae Young (Atlanta Hawks), Deandre Ayton (Phoenix Suns) trióból kerül ki. A legtöbbet fejlődött játékos díjára Pascal Siakamot (Toronto Raptors), De’Aaron Foxt (Sacramento Kings) és D’Angelo Russellt (Brooklyn Nets) terjesztették fel. A legjobb edzőt pedig a Mike Malone (Denver Nuggets), Mike Budenholzer (Milwaukee Bucks), Doc Rivers (Los Angeles Clippers) hármasból választják ki.

A díjátadó show-t június 24-én tartják Los Angelesben, a házigazda Shaquille O’Neal lesz.