„Döntő-remake” – a csoportkörben • SportTV

„Döntő-remake” – a csoportkörben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 18. 14:49    
Olvasási idő: < 1 perc

Tavaly Koppenhágában a világbajnoki döntőben küzdött meg egymással a hoki-vb-n a svéd és a svájci válogatott – most erre már a csoportkörben sor kerül Pozsonyban.

William Nylander, a kettős állampolgárságú, kanadai-svéd csatár a pontlistán a harmadik, a plusz-mínusz táblázaton a legjobb a vb összes játékosa közül (Fotó: Getty Images)

A tavaly május 20-ai fináléban csupán a szétlövés döntött a favorit címvédő skandinávok javára a fennállásuk első vb-döntőjét játszó helvétekkel szemben. Idén Szlovákiában egy csoportba kerültek, és már az ötödik játéknapon megküzdenek egymással. Méghozzá úgy, hogy az elmúlt két vb-n győztes háromkoronásoknak már van egy vereségük a csehektől, a svájci együttes viszont még százszázalékos.
A svédek csatára, William Nylander második a kanadai listán 10 ponttal (3+7), holtversenyben z orosz Nyikita Kucserovval, a cseh Michal Frolik (10, 5+5) mögött. A svéd támadó nem mellesleg vezeti a plusz-mínusz ranglistát (+10) is.  A kapusrangsorban viszont a svájciak két kapuvédője közül Reto Berra 2 meccsel, kapott gól nélkül az első, Leonardo Genoni pedig – ugyancsak 120 percet védve – 96.23%-os védési hatékonysággal – a harmadik. Nem véletlen, a helvétek – az oroszokkal együtt – a mezőnyben a legkevesebb ólt kapták, összesen kettőt. A svédek meg 28-cal a legtöbbet lőtték (csehek 26-tal a másodikak, az oroszok 23-mal a harmadikak ezen a listán).
Azaz kissé leegyszerűsítve a skandinávok remek csatársorai ütköznek meg a helvétek parádésan szervezett védőjátékával – jó kis meccsre számíthatunk Pozsonyban szombaton este!

JÉGKORONG-VB, 5.  forduló. Sport2 20:15 Svédország–Svájc, B-csoport, Pozsony (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Szélig Viktor)