Megkoronázták Észak Királyait • SportTV

Megkoronázták Észak Királyait

2019. 05. 26. 12:36    
Olvasási idő: 2 perc

A Toronto raptors 4-2-es összesítéssel felülmúlta a Milwaukee Bucks-t a keleti konferencia döntőjében, ezzel pedig jegyet váltott a Warriors elleni fináléba. Felfogta azt mindenki, hogy egy kanadai csapat jutott el idáig?

Clevelandből Torontóba került a trófea. (Fotó: Gregory Shamus/Getty Images)

Hogy milyen a hangulat most Torontóban? Valami ilyesmi:

Merthogy a Toronto Raptors bejutott az NBA döntőjébe!

Kawhi Leonard és a Toronto Raptors történelmet csinált, 0-2-ről indulva 4-2-es összesítéssel megnyerte a keleti konferenciát, és a franchise története során először bemasíroz az NBA-döntőbe, ahol a Golden State Warriors lesz az ellenfele. A találkozó végeredménye 100-94 lett.

A negyedik negyed eseményei tökéletesen jellemezték ezt a szériát:

  • Kawhi Leonard átzsákolta Giannist, és ahogy ennek hatására Drake, a csarnok közönsége, és a meccset az utcán kivetítő tömeg is örjöngeni kezd:
  • 3 perccel a vége előtt, az a bizonyos gyűrű, ami a Sixers elleni Leonard-meccsnyerőt is beengedte, egyszerűen nem engedte most sem, hogy Kawhi ne szerezzen három pontot.

  • Antetokounmpo lesapkázza Leonardot, de a labda Pascal Siakam kezében landol, aki bedobja (Leonardnak most nem sikerül, de egy társ kisegítette), de Gasol tripláját, Lowry betörése is említést érdemel. A lényeg, hogy Leonard pár meccs óta nincs egyedül.
  • 98-94-nél Pascal Siakam kihagyja azt a büntetőt, ami bebiztosította volna a győzelmet. De ki más szerezhetné meg a lecsorgó labdát, mint Kawhi Leonard. Így időt nyert a Raptorsnak, és a ráadásul jöhet még két büntető.

Röviden összefoglalva az eddigi menetelést:

KAWHI LEONARD LETT ÉSZAK KIRÁLYA, és ezen az estén ismét bizonyította nagyságát. A Raptors elnöke, Masai Ujiri nagyon erős kijelentést tett a csapat legjobbjával kapcsolatban: „Ő a liga legjobb játékosa, és nagyon örülünk, hogy itt van velünk Torontóban.”

Leonard erre így reagált: Én csak nyerni szeretnék. nem a legjobb játékos akarok lenni, hanem a legjobb csapatban szeretnék játszani.”

Mindenestre a Bucks elleni hat meccsen átlagai: 29,8 pont, 9,5 lepattanó, 4,3 gólpassz, 2,2 labdaszerzés, 1 blokk, 41,3 perc alatt.

Az utolsó meccs tőle:

És természetesen remek hangulat volt, amikor megkapták a keleti konferencia megnyeréséért járó trófeát:

Először lesz NBA-döntő mérkőzés az Egyesült Államok határain kívül, legalább kettő biztosan. Május 30-án itt indul majd a széria, a Golden State Warriors elleni párharcban a pályaelőny a Raptorsnál lesz.

A komplett keleti mezőnyön kívül van legalább három személy, aki picit keserédes mosollyal nézheti most a Raptors örömét:

  • LeBron James: nyolc zsinórban megvívott döntő után hagyta el a keleti konferenciát. Mindenki tudta, hogy a trónja kiadó lesz, és és most eldőlt, erre a szezonra Kawhi Leonard ülhet rá. Az elmúlt három szezonban a Cavaliers jelentette mindig a végállomást a Raptors-nak. A nyugati kirándulás pedig ugye nem egy sikertörténet James-nek.
  • DeMar DeRozan: Biztosak vagyunk benne, hogy DeRozan szurkolt egykori csapatának, amelyben kilenc szezont játszott. Soha nem tudjuk már meg, hogy vele is a Toronto foglalhatta volna-e el a Cleveland Cavaliers helyét a keleti konferencia élén, de amit az a Kawhi Leonard produkált ebben a rájátszásban, akit rá cseréltek el, az egy picit elfeledteti azt a kilenc, egyébként csodálatos évet, amit ő a városban töltött.
  • Dwane Casey: (Ctrl+C, Ctrl+V) Soha nem tudjuk már meg, hogy vele is a Toronto foglalhatta volna-e el a Cleveland Cavaliers helyét a keleti konferencia élén. Viszont amit az utódjaként kinevezett Nick Nurse ért el a csapattal, az picit feledteti azt a hét csodálatos évet, amikor ő volt a Raptors vezetőedzője.

A finálé május 30-án (magyar idő szerint május 31-én hajnalban) kezdődik Torontóban. A Sport TV a döntő minden meccsét közvetíti.