Gulácsi, a ragadozó élőben a Sport1-en! • SportTV

Gulácsi, a ragadozó élőben a Sport1-en!

2019. 05. 27. 14:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A Kickernél az év játékosának megválasztott Gulácsi Péter exkluzív interjúja színesíti a Germánia című futballmagazin idényzáró adását.

Ha azt nézzük, hogy a Kickernél az osztályzatok alapján nem csupán a kapusok között, de úgy a Bundesliga egészében nem volt nála jobb futballista, hogy a Der Spiegel magazinnál szintén az ő nevével kezdődik az év csapata összeállítása, hogy a whoscored.com oldalon második lett a kapusok között vagy hogy a sport1.de portál Die Weisse Weste (a legtöbb kapott gól nélküli meccset lehozó kapus) versenyében az élen végzett, akkor nagyjából képet kapunk arról, milyen évadot zárt Gulácsi Péter. Ő kapta a legkevesebb gólt a német élvonalban, a 16 shutoutja hárommal több, mint a második Yann Sommeré, ez azért már nagyjából a világszint. A magyar válogatott tagjai közül jelenleg ő a második legértékesebb a transfermarkt.de adatai alapján, őt 10 millió euróra taksálja az oldal, csak lipcsei csapattársa, a 15 millióra tartott Willi Orban kóstál ennél többet.

Ráadásul nagyon hálás interjúalany, legalábbis ez derült ki a télen a Sport Bilddel folytatott beszélgetéséből. Akkor például a saját védési stílusáról így nyilatkozott: „Olyan vagyok, mint egy ragadozó. Nagyon nyugodtnak kell maradnom, de ha jön az akció, villámgyorsan felpörgetem magam.” És a kapusokra jellemző babonái is megvannak, hiszen például minden második mérkőzésen új kesztyűben véd. „Először kimosom mindent, aztán egyszer vagy kétszer gyakorolok bennük. Ezzel már meccsre készek is. De a sípcsontvédőnél is mindig a jobbot kell elsőnek felvennem, és csak utána a balt. Sok ilyen kis apróságom van.

De hogy még mikre figyel, hogy miképp értékeli saját és csapata 2018–2019-es idényét, azt hétfő este a Germániából megtudhatjátok, a magyar kapus ugyanis interjút ad a Sport TV német futballmagazinjának!

A Sport1-en hétfőn 19:30-kor élőben jelentkezünk a Germánia című futballmagazinunkkal.