Beszáll a két csúcsfavorit is • SportTV

Beszáll a két csúcsfavorit is

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 07. 11:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első nap hozott két hatalmas meglepetést is – mindkétszer britek voltak a nagy vesztesek, a 3. kiemelt Wales és a 6. Észak-Írország is azonnal kiszállt – , sajnos a papírformagyőzelmek közé besorolandó a mieink 5–1-es veresége is a házigazda németektől a darts csapat-vb-n Hamburgban. A pénteki versenynapon pódiumra lép a két négyszeres világbajnok, Anglia és Hollandia is, amelyek a legnagyobb favoritok, noha utóbbiak csak a 4. kiemelést kapták a verseny előtt.

Rob Cross és Michael Smith most nem ellenfél lesz, hanem egy csapatot alkotva küzenek az ötödik angol csapatvilágbajnoki címért (Fotó: Getty Images)

Nem babra megy a játék – kemény angol fontokra. Az összdíjazás tavaly óta is emelkedett 50 ezer fonttal, jelenleg 350 ezer, amelyből a győztes csapat (páros) 70-et, a második 40-et, a két elődöntős 24-et kap a bankszámlájára, de még az első forduló vesztesei, az egymeccsesek is 4000 font díjazásban részesülnek.

A második napon a kiemeltek a program második felében, egymás után lépnek a színpadra.  Sorrendben az ötödik mérkőzést Anglia vívja a Fülöp-szigetek csapatával, utána a 8. kiemelt osztrákok mérkőznek az oroszokkal, Az utolsó előtti találkozó a nem is annyira titkos favorit ausztráloké – 2012-ben még döntőt is vívtak az angolokkal, akkor Simon Whitlock partnere még Paul Nicholson volt – , ők a finnekkel küzdenek meg, Stílszerűen az első kört a védő Hollandia zárja (a világelső Michael van Gerwen párja most Jermaine Wattimena, a világrangsor 23. helyezettje) a veszélyes ellenfélnek ígérkező spanyolok ellen. Ha a két csúcsfavorit továbbjut, szombaton a nyolcaddöntőben Anglia az ír–görög mérkőzés győztesével, Hollandia a lengyel–cseh párviadal továbbjutójával mérkőzik. Ám mivel a sorsolási tábla felső ágán vannak mindketten, legkésőbb az elődöntőben össze kell mérniük tudásukat, azaz az álomdöntőre az idén biztosan nem kerül sor. (Amúgy a nyolc fináléból csupán kétszer volt ez a párosítás, 2014-ben a németalföldiek nyertek 3–0-ra, két évre rá a britek 3–2-re, mindkétszer  Van Gerwen, Van Barneveld, illetve Phil Taylor, Adrian Lewis volt a finalisták öszeállítása.)

Kapcsolódó

Az első forduló pénteki mérkőzései

KÍNA (Cong Hszaiao-csen, Liu Jüan-csün)–EGYESÜLT ÁLLAMOK (Daryn Young, Chuck Puleo)
OLASZORSZÁG (Andrea Micheletti, Stefano Tomassetti)–KANADA (Dawson Murschell, Jim Long)
LENGYELORSZÁG (Krzysztof Ratajski, Tytus Kanik)–CSEHORSZÁG (Karel Sedlácek, Pavel Jirkal)
ÍRORSZÁG (Steve Lennon, Willim O’Connor)–GÖRÖGORSZÁG (John Michael, Venjamin Szimeonidisz)
ANGLIA (1. kiemelt; Rob Cross, Michael Smith)–FÜLÖP-SZIGETEK (Lourence Ilagan, Noel Malicdem)
AUSZTRIA (8.; Mensur Suljovic, Zoran Lehrbacher)–OROSZORSZÁG (Borisz Kolcov, Alekszej Kadocsnyikov)
AUSZTRÁLIA (5.; Simon Whitlock, Kyle Anderson)–FINNORSZÁG (Marko Kantele, Kim Viljanen)
HOLLANDIA (4.; Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena)–SPANYOLORSZÁG (Cristo Reyes, Toni Alcinas)

DARTS CSAPAT-VB, Hamburg. Sport2 19:00 Második nap, az első forduló mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakértő: Ziegenhám Medárd)