A nagyok zárják a nyolcaddöntő programját • SportTV

A nagyok zárják a nyolcaddöntő programját

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 08. 10:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Pénteken a négy kiemelt nem hibázott: az osztrák, az ausztrál, a holland és az angol csapat is vette az első forduló akadályát a hamburgi darts csapat-vb-n, amelyet szombaton a nyolcaddöntő mérkőzéseivel folytatnak.

Ctossék az íreken keresztül igyekeznek a negyeddöntőbe (Fotó: Lawrence Lustig/PDC)

Az angolok 5–1-re ütötték ki a Fülöp-szigetekieket, a hollandok pedig még leget sem vesztettek a spanyolok ellen, valóságos erődemonstrációt tartva.

A második körre változik a lebonyolítás rendszere. A csapatok játékosai négy nyert legre menő egyes mérkőzéssel kezdenek, erősorrendben (azaz mindkét csapat elsőnek rangsorolt játékosai játszanak egymással, majd a másodikok is). Döntetlen esetén páros mérkőzés következik, ugyancsak négy nyert legig.
A délutáni program igazi csemegéje a két „óriásölő” csapat fellépése lesz. Az északíreket szoros, 5–4-es csatában kivető Dél-Afrika Új-Zélanddal csatázik, míg a Lim testvérek Szingapúr képviseletében Japánnal ütköznek meg. A délkelet-ázsiai városállam testvérpárja tavalyelőtt a második kiemelt skótokat, most a harmadikként kiemelt Walest küldte haza az első körben.

A két csúcsfavorit este az utolsó előtti és az utolsó meccset játssza. Cross és Smith Anglia képviseletében az írekkel csap össze, akik éppúgy 5–1-re nyertek a görögökkel szemben, mint amennyire az első kiemeltek megverték a filippínókat. Az utolsó nyolcaddöntőt Hollandia (Van Gerwen, Wattimena) Lengyelországgal vívja, amely Csehországot verte ki az első kanyarban, 5–2-vel.

A nap programját három – két élő és egy csúsztatott felvételes – részben közvetítjük a nap folyamán.

DARTS CSAPAT-VB, Hamburg. Sport2 13:00, 19:00 és 22:45 (felv.) a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Fülöp László, szakértő: Vereczkey Lajos)

A NYOLCADDÖNTŐ PROGRAMJA

Délután:
Dél-Afrika–Új-Zéland
Szingapúr–Japán
Skócia (2. kiemelt)–Svédország
Belgium (7.)–Németország

Este:

Ausztrália (5.)–Kanada
Ausztria (8.)–Egyesült Államok
Anglia (1.)–Írország
Hollandia (4.)–Lengyelország