Kanadai csata a stuttgarti döntőért • SportTV

Kanadai csata a stuttgarti döntőért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 15. 07:13    
Olvasási idő: 2 perc

Két általunk követett ATP 250-es tornán is már d döntőbe jutás a tét a füves pályás időszak első hetében. Feltűnő a francia anyanyelvűek dominanciája. Hollandiában akár összejöhet egy francia házidöntő is, Németországban pedig biztosan lesz kanadai finalista, hiszen két oda való játékos küzd meg afféle generációs versenyben az egyik helyért a torna végjátékában.

STUTTGARTTAL kezdünk: délután 1-kor szólítják pályára a hazaiak kedvencét, Jan-Lennard Struffot (vlr.: 38.) és az olasz Matteo Berettinit (vlr.: 30.). A harminchoz közeledő német pályája első döntőjére hajt, a 23 éves olasz már háromszor is volt finalista. Tavaly Gstaadban salakon nyert, idén Münchenben döntőzőtt, Budapesten pedig ismét győzni tudott, Kettejüknek ez lesz az első összecsapása a körversenyen.
A másik párban két kanadai, a bosnyák születésű Milos Raonic (vlr.: 16.) és a tinédzser, togói papától származó Felix Auger-Aliassime (vlr.: 21.), a két utolsó életben maradó kiemelt (6. és 7.) küzd meg egymással. Az idősebbik kétszer egy brékkel győzte le Fucsovics Marcit, azfiatalabb viszont három rövidített szettes, gigászi csatában bizonyította Dustin Brown ellen, hogy ifjúsága ellenére roppant higgadt tud lenni a legmelegebb helyzetekben is. Raonic volt már a világ harmadik számú játékosa, „Ogi” sokak szerint még ennél is többre viheti. A két honfitárs játszott már egymással profiként: tavaly az Indian Wells-i mestertorba első körében Raonic két 6:4-es szettben győzött.

S’HERTOGENBISCHBAN is megküzdöttek a játékosok és a szervezők a komisz időjárással, több ízben is több órás esőszünet nehezítette  a verseny előrehaladását. Itt is két kiemelt maradt az elődöntőre, de ők külön párban mérkőznek. A másodikként rangsorolt Borna Coric (vlr.: 14.) a francia Adrian Mannarinóval (vlr.: 44.) mérkőzik meg, akitől már kétszer is kikapott eddig, mindkétszer tavalyelőtt. Moamibn hárpmszettes csatát vívtak, ott döntő szettben, Antalyában füvön pedig két játszmában (7:5, 6:4) bizonyult jpbbnak a 30 sztendős francia a 22 éves horvátnál.
A másik párharcnak is van francia részese, a lassan veteránnak számító, 32 éves Richatd Gasquet (vlr.: 41.), akinek pénteken kétszer is pályára kellett lépnie. Előbb befejezte az eső miatt áthúzódó meccsét a kazah Kukuskinnal, majd néhány órára rá legyőzte a chilei Nicolás Jarryt. Ellenfele az ausztrál házirangadót Alex De Minaur ellen sikerrel megvívó Jordan Thompson (vlr.: 52.) lesz. Gasquet győzelme esetén 32. tornadöntőjére készülhet – az idén az elsőre –,  az ausztrál finalista újoncként harcolhat meg  Mannarinóval vagy Coriccsal.

ATP 250-es torna, elődöntő. Sport2 13:00 Stuttgart (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátpr: Taróczy Balázs); Sport2 15:00 s’Hertogenbosch (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Machán Róbert)