Kovac és a Dortmund nyerte a Hummels-csatát • SportTV

Kovac és a Dortmund nyerte a Hummels-csatát

2019. 06. 19. 14:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Újra a Borussia Dortmund védelmét irányítja Mats Hummels, miután a Bayern 38 millió euróért eladta őt egykori klubjának.

Azok után, hogy a Bayern München az egész idény során kitartott mellette, Niko Kovac vezetőedző a nyári szünetben egy fontos hatalmi harcot is megnyert. Legalábbis nyugodtan lehet így értékelni a tényt, hogy a Bayern eladta a Borussia Dortmundnak Mats Hummelst. A középső védőt már tavaly novemberben is megvádolták azzal, hogy (Jérome Boateng és James Rodriguez mellett) a tréner ellen lázadozók vezéralakja, illetve, hogy a közte és a vezetőedző közötti kapcsolat menthetetlenül rossz.

Ettől még váratlan volt, amikor pár hete felvetődött, Hummels visszatérhet Dortmundba. Ebből aztán – a Kicker információi szerint – szerdára tény lett, a világbajnok középhátvéd 2022 nyaráig szóló szerződést köt a BVB-vel. A Dortmund a lehetséges bónuszokkal együtt legfeljebb 38 millió eurót fizet a Bayernnek a játékosért. Ez kevéssel több annál, mint amennyiért 2016-ban Hummels a Borussiától Münchenbe szerződött. Hummels a Bayernnel három, a Dortmunddal két bajnoki címet nyert, valamint mindkét gárdával egyszer-egyszer „behúzta” a Német Kupát.