Szoboszlaira a Bayern is felfigyelt • SportTV

Szoboszlaira a Bayern is felfigyelt

2019. 06. 26. 07:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bayern München is beállt a Szoboszlai Dominikot figyelemmel követő klubok sorába.

Miközben a rivális Borussia Dortmund gyakorlatilag hetente jelenti be új játékos szerződtetését, a Bayern München meglepően visszafogott az átigazolási piacon. Az első csapatban azonnal bevethető futballista egyelőre csak kettő (Lucas Hernandez, Benjamin Pavard érkezett; Jan-Fiete Arp simán lehet, hogy a fakóban kezdi meg a felkészülést) érkezett, öten (Mats Hummels, Arjen Robben, Franck Ribéry, James Rodriguez, Rafinha) már távoztak, és legalább ketten (Jérome Boateng, Renato Sanches) simán követhetik a példájukat. Így aztán Niko Kovac vezetőedzőnek belső védőt, szélsőt (de inkább szélsőket) és középső középpályást is szereznie kell.

Hogy mire van szükség a kirakósban, nagyjából lehetett tudni, a „kire?” kérdésre is jöttek válaszok, a német Telekom sportoldala viszont most meglepő ötlettel vagy saját információval állt elő. Merthogy a jelek szerint nem csupán az Arsenalnál és a Barcelonánál, de a Bayern Münchennél is hallottak Szoboszlai Dominikről. A portál így fogalmaz: „A Bayern az elmúlt években a körülményekhez képest kevés pénzért nagyon jó erősítésekre tett szert. Ezért aztán az idei nyáron olyan jelöltek megszerzésének lenne értelme, mint a stuttgarti belső védő, Ozan Kabak, az Atlético Madrid egykori szélsője, Yannick Carrasco vagy a tehetséges salzburgi középpályás Szoboszlai Dominik.”

A 18 éves középpályás egyelőre a Salzburgot erősíti, a megjelent sajtóhírek alapján csak az a kérdés, meddig. Ne legyenek illúzióink, a felsorolt nagycsapatok egyikében sem lenne azonnal kezdő, az ő korában meg a legfontosabb, hogy folyamatosan futballozzon. Nem tudjuk megszámolni, hány játékos karrierje ment azért gallyra, mert a csapatnevek bűvöletétől nem bírt szabadulni… Ugyanakkor a Salzburg neve jó ajánlólevél szinte mindenhova, itt lett ismert játékos a befutott futballisták közül Naby Keita (Liverpool), Sadio Mané (Liverpool) vagy a Bundesliga legjobb kapusának megválasztott Gulácsi Péter (RB Leipzig) is. Az út tehát adva van, csak végig kell menni rajta. Ésszel.