Spanyol-ausztrál döntő Törökországban? • SportTV

Spanyol-ausztrál döntő Törökországban?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 28. 00:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első és második kiemelt már kiesett Antalyában, a harmadik és negyedik még versenyben van. Ha az elődöntőben a papírforma érvényesül, egy hatszoros és egy egyszeres finalista játszhat szombaton a döntőben, meglepetés esetén egy vagy két újonc kerülhet életében először egy ATP 250-es torna döntőjébe.

Pablo Carreno Busta az egyetlen az antalyai elődöntősök közül, aki nyert már versenyt az ATP Touron (Fotó: Getty Images)

Az elődöntő első találkozóját egy ifjú szerb, Miomir Kecmanovics (vlr.: 82.), aki még csak augusztusban lesz 20, játssza Jordan Thompsonnal (vlr.:45.). Az ausztrál döntőt játszott Hollandiában, amelyet el is vesztett a török torna második kiemeltje, Adrian Mannarino  ellen. A francia legyőzője, az olasz Lorenzo Sonego (vlr.: 75.) szerepel az elődöntő második párjában, a 4. kiemelt Pablo Carreno Busta (vlr.: 59.  – de másfél éve volt 10. is!) ellen. A spanyol az egyetlen a négy elődöntős közül, aki nem csupán játszott tornadöntőt – hatot is – , hanem már nyert is háromszor. Megfordítva a szemléletmódot, jelenleg 75 százalékos az esély arra, hogy Mannarino s’hertogenboschi diadala után két héttel ismét új tornagyőztest avasson a World Tour mezőnye. Ez a percent szombatra vagy 50 százalékosra csökken vagy 100 százalékos bizonyossággá válik…

ATP 250-es verseny, Antalya. Sport1 12:30-tól az elődöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)