A 22-esek csapdája Kölnben • SportTV

A 22-esek csapdája Kölnben

2019. 07. 13. 13:05    
Olvasási idő: 2 perc

Három német játékos is világbajnokot vert meg a German Darts Masters első napján, így aztán szombaton is parádés hangulat várható a kölni Lanxess Arenában.

Ahogyan a profi világszövetség, a PDC Twitter-oldala fogalmazott, a német darts történetében mérföldkövet jelentő napot hozott a kölni German Darts Masters első napja Kölnben. A World Series-sorozatba tartozó verseny első napján nyolc világsztár és nyolc német játékos csapott össze a nyolcaddöntőben, és bizony a nagyok „csak” 5:3 arányban jutottak tovább, úgy, hogy a három kieső kivétel nélkül nyert már világbajnoki címet, kiejtőik között pedig két 22 éves dartsos is van.

Fotó: twitter.com/OfficialPDC

A legnagyobb vadat is az egyik fiatal ejtette el, méghozzá döbbenetes módon. A vb-címvédő, 12 World Series-versenyt nyerő Michael van Gerwen már 5-1-re vezetett Martin Schindler ellen, két legben összesen három meccsnyila volt, innen kapott ki:

„Nem lett volna szabad ilyen helyzetbe sodorni magam. Jól éreztem magam, rendben volt, ahogyan játszottam, de kihagytam a jó lehetőségeket. Emiatt a végén megkaptam a büntetésem” – indokolta meg vereségét Van Gerwen. „Annyira remegtem, hogy fogalmam sincs, miképp nyertem meg a mérkőzést. Talán ez pályafutásom legnagyobb sikere” – mondta a párharcot követően Schindler, akire a címvédő Mensur Suljovic vár a negyeddöntőben. Jó előjel a hazai versenyző számára, hogy az eddigi három meccsük rendre az ő sikerével zárult.

A másik 22 éves, Nico Kurz egyik példaképét, a kétszeres világbajnok Gary Andersont verte meg 6-4-re. A német mindössze másodszor játszott tévés meccset, az eredményen túl az is mutatja, nem volt megilletődve, hogy 170-es kiszállót is összehozott. Peter Wright lehet a következő, akit megtréfál, egymás elleni tapasztalatuk nincs.

A harmadik német diadal az egyre jobban feljövő Gabriel Clemensé, aki 6-3-ra nyert a búcsúkörútját járó Raymond van Barneveld ellen. Clemens az egyetlen német, aki a következő körben is világbajnokkal találkozik, méghozzá a Max Hopp ellen egyetlen duplát sem rontó (6/6!) Rob Crosszal.

WORLD SERIES OF DARTS, GERMAN MASTERS, Köln
A negyeddöntő prosítása: Peter Wright-Nico Kurz (egymás elleni mérlegük: ez lesz az első mérkőzésük), Daryl Gurney-James Wade (egymás elleni mérlegük: 4-5), Martin Schindler-Mensur Suljovic (egymás elleni mérlegük: 3-0), Rob Cross-Gabriel Clemens (egymás elleni mérlegük: ez lesz az első mérkőzésük)

A Sport1-en 20 órától élőben közvetítjük a kölni verseny második napját.