Szóban már a Lakers a csúcsfavorit • SportTV

Szóban már a Lakers a csúcsfavorit

2019. 07. 14. 10:09    
Olvasási idő: < 1 perc

A Los Angeles Lakers a 2019-2020-as NBA-idény csúcsfavoritja, legalábbis új sztárja, Anthony Davis szerint.

Anthony Davis rendesen beköszönt, midőn hivatalosan is bemutatták, mint a Los Angeles Lakers legújabb játékosát. „Minden csapatéval szemben erősebbnek látom a keretünket. Azt gondolom, a négy nyert meccsig tartó szériákból rendre mi kerülünk ki győztesen” – fogalmazott a New Orleans Pelicanstól csereügylet keretében megszerzett All-Star-játékos. Ugyanakkor elismerte, nem volt könnyű elhagynia előző állomáshelyét: „Természetesen nehéz volt búcsút venni egy olyan várostól, ahol hét évet játszottam. De azt gondolom, ideje volt, és ez volt számomra a legjobb választás.”

Davis már februárban követelte, hogy a Pelicans cserélje el, majd ügynöke, Rich Paul (aki LeBron Jamest is képviseli), jelezte, védence bárhova is megy, a 2020-ban lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, kivéve, ha a Lakers lesz a nyerő. Ilyen előzmények után nem csoda, hogy a Lakers lett a befutó…

„Amikor kitaláltam, hogy a Lakershez cserélnek el, tisztában lettem vele, milyen hihetetlen esély adódott előttem. Itt lehetek, csodálatos szervezethez tartozom és lehetőségem van LeBron mellett játszani. Olyan együttesben szerepelhetek, amelyben csak a győzelem számít – de felejtsék el a győzelmet, címeket kell nyerni, ez az egyetlen cél. Számomra ez a legfontosabb” – mondta Davis.

Természetesen szóba került, hogy a szerződése 2020-ban lejár, hosszabb távú terveiről azonban nem akart beszélni: „Csak erre az idényre összpontosítok. Az a célom, hogy a csapattal LA-be hozzam a bajnoki címet. Majd a következő évben ugyanekkor válaszolok erre a kérdésre. Most csak arra figyelek, hogyan segíthetek a csapatnak, hogy bajnokcsapat legyen belőle.”

A Sport TV élőben követi nyomon az NBA 2019-2020-as idényét.