Ki lesz Fucsovics ellenfele? • SportTV

Ki lesz Fucsovics ellenfele?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 23. 07:43    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden is „német nap” lesz a hamburgi Rothenbaum centerpályáján, három hazai versenyző is fellép a négy mérkőzésen. Ám minket a negyedik találkozó érdekel igazán: azon dől el, kivel kell megmérkőznie a parádésan rajtoló Fucsovics Marcinak a második körben.

Fél 12-kor szólítják az első németet, a 7. kiemelt Jan-Lennard Struffot (a világranglistán 36.) a pályára, ellenfele a brazil Thiago Monteiro (vlr.: 91.) lesz. A két játékos egy-egy tour- és challenger meccset játszott egymással, a fontosabbat  idén Münchenben kétszer 6:1-re, a kevésbé lényegeset hat éve 7:5, 6:2-re egyaránt a dél-amerikai nyerte meg, egyformán salakon.
A második lesz a „németmentes” párviadal, amelynek győztesére vár a már második forsulós Fucsovics. Ezt két remek játékos vívja, a torna első kiemeltje, Dominic Thiem (vlr.: 4.) és a Marcit tavaly az első fordulóban legyőző Pablo Cuevas (47.). Az osztrák az elmúlt években a világ Nadal mögötti második salak pályás játékosává nőtte ki magát, a legutóbbi két Roland Garros-döntőt ő vesztette el a mallorcai salakkirály ellen, eddigi 13 tornagyőzelméből 9-et ezen a borításon ért el, nyolc vesztes döntőjéből 7-et is azon játszott le. Dél-amerikai ellenfelével eddig hatszor mérkőzött meg, 4–2-re vezet ellene. Az eddigi első és a legutóbbi találkozójukat is a párizsi Grand Slam-tornán játszották, 2015-ben a második fordulóban négy szettben az uruguayi győzött, idén egy körrel később ugyancsak négy játszmában az osztrák.

Fabio Fognininek elvileg nem jelenthet gondot a továbbjutás. Bár ha felbosszantja magét… (Fotó: Getty Images)

A harmadik mérkőzést is két klasszis vívja, a vasárnap élete első ATP-tornáját Bastadban mgnyerő chilei Nicolás Jarry (vlr.: 38.) és a 2. kiemelt, szabad kártyát kérő (és természetesen) kapó Alexander Zverev (vlr.: 5.). Ők eddig kétszer játszottak egymással, mindkétszer idén és salakon, s mindkét meccsük rövidítésben dőlt el. Barcelonában az 1000-es tornán a 32 között chilei nyerte meg a tie-breaket 7-5-re, a genfi 250-es torna fináléjában Sascha volt a jobb, 10-8-ra. Ez utóbbi volt Zverev idei egyetlen tornagyőzelme, Acapulcóból van még egy döntője, az ő klasszisához – és világranglista-helyéhez – mérten ez nem túl sok…
A negyedik, záró találkozóra is jut egy német, valaki az ismeretlenségből. A mindössze a világrangsor 374. helyén szerénykedő Julian Lenz a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára (a portugál Joao Domingest és az olasz Magert egyformán döntő szettben verte meg), 26 esztendősen ez lesz élete első mérkőzése az ATP world touron. Ellenfele sokkal ismertebb, a remek képességű, de nagyon rapszodikus olasz Fabio Fognini (vlr. 10.) az, aki a viadal 3. kiemeltje és akinek már van egy tornagyőzelme 2013) és egy vesztes döntője (2015) is Hamburgból.

 ATP 500-as verseny, Hamburg. Sport2 11:30 és 18:00 az első forduló mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József)