Tim Duncan visszatér a Spurs-höz • SportTV

Tim Duncan visszatér a Spurs-höz

2019. 07. 23. 09:29    
Olvasási idő: < 1 perc

A San Antonio Spurs új segédedzőket nevezett ki, az egyiküket a csapat történetének legjobbja, Tim Duncan személyében. Szerintünk senkinek nem kell őt bemutatni, de elég hasznos igazolásnak tűnik.

Jöhetnek a tanácsok a padról. (Fotó: Getty Images)

Hivatalosan hétfőn tért vissza a franchise-hoz Tim Duncan, a San Antonio Spurs történetének legjobb játékosa. Öt bajnoki cím, 2 alapszakasz MVP-díj, 3 döntő MVP-díj, 15-szörös All-Star, 15-szörös All-NBA, 15-szörös All-Defensive csapattag.

Ráadásul egyész 19 éves pályafutását (1997-től 2016-ig) a Spursben töltötte, a meze pedig ott lóg az AT&T Centerben, úgyhogy lesz kitől tanulnia a játékosoknak.

Az öt bajnoki cím már magáért beszél, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Gregg Popovich-csal (akinek a segédedzője lesz) az NBA történetének legtöbb meccset lejátszó edző-játékos párosát alkotják. 1392-szer indultak együtt harcba, úgyhogy nem hinnénk, hogy hosszú volt Duncan állásinterjúja.

„Helyénvaló, hogy azután, hogy 19 évig Tim Duncan hűséges asszisztense voltam, most viszonozza a szívességet” – nyilatkozta Gregg Popovich a San Antonio Spurs közleményében, amelyben bejelentették Duncan érkezését. Nem titok, Popovich és Duncan között különleges kötelék van, ez már többször bebizonyosodott, és egyébként a játékos az elmúlt három évban is megfordult azért néha a Spurs edzőtermében, hogy a csapat magasembereivel dolgozzon.

Ráadásul csak a Spurs-re és Duncanre jellemző módon a hivatalos közlemény címében nem nevezték meg a sztárt. A cím ugyanis az volt, hogy „A Spurs bejelenti a segédedzőket érintő változásokat”. Duncan mellett ugyanis a csapatot 2010 óta szolgáló Will Hardy is a kispadon ül majd a következő szezontól.

Egyébként Ettore Messina és Ime Udoka helyét veszik át. Messina az Olimpia Milano vezetőedzője lesz, Udoka pedig a Philadelphia 76ersnél folytatja.