Esély az esélytelenségben • SportTV

Esély az esélytelenségben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 24. 10:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Szerdán a nyolcaddöntő napja következik a spanyolországi férfi junior kézilabda vb-n. A két helyszín egyenlő arányban osztozik a nyolc találkozón, a C-csoportban negyedikként végző magyar együttes Pontvedrában mérkőzik meg a D-csoportgyőztes dán válogatottal.

Kerkovits Gyula tavaly már tagja volt nagy tornán dánok elleni győztes együttesnek, tavaly két gólt is lőtt az északiaknak a szlovéniai U20 Eb-n

Gyurka János együttese mindenben van, csak felmenő ágban nem. Első két mérkőzését megnyerte, Bahrein ellen nehezebben, Koszovóval szemben könnyebben diadalmaskodva, a következő hármat öt vagy annál több góllal elveszítette. Ellenfelünk úgy nyerte meg csoportját, hogy csupán az északi vetélytárs Izlandtól szenvedett háromgólos vereséget, ám a vele azonos pontszámmal végző németeket öttel megverte.

Összességében a mieink összmérlege rosszabb, kevesebb pontot (4, ill. 8) szereztünk, kevesebb gólt lőttünk (155, ill.163) és többet kaptunk (155, ill. 128), mint szerdai ellenfeleink. Ráadásul nem játszottunk erősebb csoportban…

Az egyetlen halvány reményt az nyújtja, hogy a korosztály tavalyi Eb-jén Szlovéniában a 9-12. helyért keresztbe játszott mérkőzésen a mieink 31–29 (16–15)-re le tudták győzni a dánokat. Az akkori együttesekből a mieink keretében nyolcan (Borzas, Gábor, Kerkovits, Máthé, Nagy, Rosta, Szita és Ubornyák) is szerepelnek, míg a túloldalon heten (Gidsel, Iversen, Jörgensen, Pedersen, Tilsted, Vinther és Würtz) emlékezhetnek arra, milyen is kikapni a magyar válogatottól.

Reménykedjünk tehát abban, hogy más országban, más versenyen, más tétért játszva ugyan, de megismétlődhet a kézilabda-történelem.

Férfi junior kézilabda-vb. Sport1 14:45  Dánia–Magyarország nyolcaddöntő (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)