Előrehozott döntő Blackpoolban? • SportTV

Előrehozott döntő Blackpoolban?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 27. 08:22    
Olvasási idő: < 1 perc

A négy legjobb formában játszó dartos jutott el a World Matchplay elődöntőjébe. A különbségek nüansznyiak, mégis talál megkockáztatható: a Cross–Gurney meccs egy hajszállal magasabb színvonalúnak ígérkezik. S egyáltalában nem biztos, hogy bármelyik találkozó véget ér az egyik fél 17. leggyőzelménél, azaz hosszabbítás nélkül fejeződik be…

Michael Smith a 2018-as vb- és Premier League-döntő után most a World Matchplayn is finalista lehet (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Van Gerwen kiesése után a következő két kiemelt alkotja az első párost, s mindketten versenyben maradtak az elődöntőig. Tényleg hajszányiak a különbségek köztük, mindketten roppant magas színvonalon teljesítettek eddig. Rob Cross mellett kettejük örök mérlege „érvel”, ugyanakkor neki igazi rangadója nem volt a versenyen, míg Daryl Gurney a negyeddöntőben Wright ellen bizonyította, hogy topellenféllel szemben, kiélezett helyzetben is tud klasszis teljesítményt nyújtani. Minden jóslás nagy vakmerőség, ám ennek a csatának a győztese talán nagyobb eséllyel lép fel a vasárnapi döntőben…

Daryl Gurney az „Anglián kívüli britek” képviseletében is küzd meg a tavalyi világbajnok Rob Cross-szal (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Glen Durrant igazi revelációja a versenynek. A háromszoros BDO-világbajnok erre az esztendőre váltotta ki (szerezte meg) PDC-játékengedélyét, as amit eddig mutatott, annak alapján a „menőbb” szervezetben is a legjobbak közé tartozik, ez már fél év alapján kijelenthető. A torna előtt eddig szerzett 144 ezer fontjával a 44. volt a világranglistán (order of merit), a blackpooli elődöntő 50 ezrével heveny számítás szerint is minimum „megfelezi” a pozícióját, ha netán meg is nyeri a tornát, már a 13. helyre lép előre. Ráadásul szimpatikusan, allűrök nélkül játszik, igen hamar népszerűvé is vált. Az elődöntőjét Michael Smith, a tavalyi vb-elődöntős ellen játssza, aki szintén jól teljesített a viadalon. A két versenyző Durrant rövid profi karrierje ellenére is már kétszer összecsapott, mindkétszer Barnsleyben, a Player Championship napi versenyén a negyeddöntőben, márciusban Smith, áprilisban Durrant volt a jobb. A több PDC-tapasztalat Smith, az „újdonság ereje” Durrant mellett szól, klasszikus fifty-fifty az előzetes esélyelosztás.

DARTS WORLD MATCHPLAY. Sport1 20:00 az elődöntő mérkőzései (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)