Vége a brit futball legrosszabb sorozatának!

2019. 08. 02. 08:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Megszakadt a brit futball történetének legrosszabb sorozata: a Fort William FC 840 nap után tudott ismét tétmérkőzést nyerni.

Ritkán szoktunk beszámolni egy skót ötödosztályú csapat életéről, most megtesszük, mert véget ért a brit futball történetének leghosszabb rossz sorozata. A Fort William FC ugyanis 840 nap, illetve 73 fellépés után tudott ismét tétmeccset nyerni: a Skót Kupában 5–2-re verte meg a Nairn Countyt. „Hihetetlen jelenetek a Claggan Parkban – volt olvasható a lefújás után a klub Twitter-oldalán, majd két órával később jött a folytatás. – Csodálatos este volt a Claggan Parkban. Hihetetlen érzés. Mindenkinek köszönjük, aki ma este kilátogatott a Claggan Parkba. És az egész világon mindenkinek szeretnénk online köszönetet mondani, aki velünk ünnepelt. A támogatásotok nem maradt észrevétlen. Köszönjük!”

Az ötödosztályban a Highland Football League-ben szereplő csapat sikere a közösségi médiában is éreztette hatását. Pár perccel a lefújást követően 8000-ről 10000-re ugrott a követők száma, ami másnap délben már 14 ezer volt. A Fort William játékosai munka mellett játszanak, a BBC információi szerint heti 20 fontos fizetésért. Az előző idény nem sikerült valami fényesen a csapatnak, mínusz hát ponttal (három alkalommal is játékengedéllyel nem rendelkező futballistát vetett be) és mínusz 224-es gólkülönbséggel zárt. Az éveken át tartó negatív széria a BBC skót szekcióját is megihlette, és Fort címmel dokumentumfilmet forgatott róla. A filmben olyan jelenetek vannak, mint például az a meccs, amikor februárban legutóbb vezetett a szünetben az együttes, aztán a felázott talaj miatt „vízbe fúlt” a győzelme.

A sorozat egyébként olyan gólokkal szakadt meg, mint Harry Nicolsoné, aki 20 méterről, szabadrúgásból csavart a kapuba:

Cookie beállítások