Életben marad-e a „hazai erő”? • SportTV

Életben marad-e a „hazai erő”?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 08. 24. 02:37    
Olvasási idő: < 1 perc

A World Series-sorozat idei egyetlen „hazai” nagymenője az ausztrál Damon Heta volt, aki Brisbane-ben nem csupán az első kört élte túl, hanem egészen a döntőig jutott, s azt győzelemmel is zárta. A hamiltoni „Heta” egyelőre Ben Robb, az új-zélandi fiatalember is dobott már egyszer idén jól Brisbane-ben, igaz, nagyságrendekkel alacsonyabb szintű viadalon, a DPA Australian Pro Tour-viadalon.

Robbnak a kiemelt nyolcas egyetlen „kontinentális társát”, az ausztrál Simon Whitlockot sikerült elkapnia, s „jutalmul” Rob Cross-szal mérkőzhet meg negyeddöntőben. (Akit speciel Heta legyőzött a Brisbane Masters fináléjában…)
Az angol világbajnok és a hazai „matador” küzdelmét megelőzi a negyeddöntő másik három mérkőzése. Az elsőn a legjobb nem világbajnok profi, Peter Wright mérkőzik meg az egyszeres vb-győztes James Wade-del. (A skót kettejük párharcában egy mérkőzéssel áll csak rosszabbul, 18-szor nyert az angol 19-ével szemben.) Utánuk következik Daryl Gurney és a búcsúévében a World Seriesen is fellépő Raymond van Barneveld, az észak-ír és a holland 3–3-re áll egymással. A harmadik találkozó a legrangosabb, a világelső, háromszoros világbajnok Michael van Gerwen csap össze a kétszeres vébégyőztes Gary Andersonnal. Ők már 56 alkalommal összecsaptak, a tar holland 38 győzelmével szemben a már két éve szemüvegben játszó, az idén sok sérüléssel bajlódó, emiatt a Premier League-et is lemondó skót ász csupán 18 sikert számlál.
A slusszpoén tehát Rob Cross csatája Ben Robb-bal. Premier lesz, az angol először játszik a helyi kedvenccel. A fogadóirodák 1.08-szoross pénz fizetnek Rob sikerére, 9-szerest Robbéra. No comment… (A ,mérkőzések az egész játéknapon az egyik fél 8. megnyert legjéig tartanak.)

Sport1 8:00  Darts New Zealand Masters, negyed- és elődöntő, döntő (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)