Váratlanul visszavonult Andrew Luck • SportTV

Váratlanul visszavonult Andrew Luck

2019. 08. 25. 12:22    
Olvasási idő: < 1 perc
NFL

Még el sem kezdődött az NFL 2019-es szezonja, az év egyik legváratlanabb bejelentésén már túl is vagyunk: 29 éves korában visszavonult az Indianapolis Colts korábbi 1/1-ese, Andrew Luck.

Az irányító rengeteg, korábban elszenvedett sérülését nevezte meg elsőszámú indokként. „Összetörve éreztem magam, és az egyetlen lehetőség, hogy ebből kilábaljak, ha abbahagyom a futballt. A rengeteg fájdalom elvette a játék örömét az életemből.” Sajtótájékoztatóján Luck élete legnehezebb döntésének nevezte visszavonulását. Beszédében megnevezte Robert Mathist, akit a legjobb csapattársnak nevezett, illetve cseréjét Jacoby Brissettet, akinek fényes jövőt jósolt. Elmesélte mennyire féltékeny lett, amikor meglátta Brissettet, aki jókedvűen és egészségesen érkezett az edzőtáborba, végül elnézést kért saját édesanyjától, hogy ilyen feslett pólóban állt a kamerák elé.

Luckot 2012-ben az első helyen választotta az Indinapolis, az ő érkezésekor a Colts még a legendás Peyton Manninget is elengedte, hogy helyet nyisson az új tehetségnek. Pályafutása első három szezonjának mindegyikén rájátszásba vezette csapatát, aztán 2015 szeptemberétől indult a pokoljárás. Abban az évben problémája volt a vállával, a veséjével, a bordáival. A következő szezonban agyrázkódást szenvedett, a szezon után pedig megműttette a vállát. A rehabilitáció annyira nem ment jól, hogy Luck kénytelen volt kihagyni a teljes 2017-es szezont. Az előző idényben visszatért, de szinte végig fájós vádlival volt kénytelen játszani. A folyamatos sérülések, a fájdalom túl nagy ár volt a játékosnak.

Luck visszavonulásának híre a Colts Chicago elleni előszezon meccse alatt vált publikussá. A pálya szélén álló irányítót saját közönsége fújolni kezdte. Ki érti őket?