Újabb török-német futballeste • SportTV

Újabb török-német futballeste

Sport TV avatar Sport TV 2019. 08. 26. 16:25    
Olvasási idő: 2 perc

Lassan szokásossá válik: hétfőn este ismét egy-egy török első- és német másodosztályú bajnokival jelentkezünk két csatornánkon. Ezúttal olyan együttesekkel, amelyek kissé beragadtak a bajnoki rajtnál...

Legutóbb idén tavasszal Kielben csaptak össze. Akkor a Holstein győztes gólját (2–1) Alexander Mühling (jobbról) szerezte, aki a hétfő esti kezdőbe is jelölve van (Fotó: Getty Images)

ST. PAULI–KIEL

A hamburgi egyesület jelenleg a Bundesliga2 utolsó előttije, mindössze egyetlen pontocskát gyűjtött az első három versenynapon. Igaz, azt a most még feljutó helyen álló Bielefeld otthonából hozta el, és a két vereségét is olyan csapatoktól (Stuttgart, Fürth) szenvedte el, amelyek az élcsoportban foglalnak helyet.
A vendég Kiel  eddig mindhárom fajta eredményből elért egyet-egyet. Kikapott Sandhausenben, ikszelt Darmstadtban, legutóbb pedig otthon megverte a Karlsruhét. A napokban újabb erősítés érkezett Salih Özcan személyében. A 21 éves középpályás – akit a Köln ügyvezetője, Armin Veh „tehetséges játékos, akinek még egy kicsit erősödnie kell” minősítéssel látott el, előbb meghosszabbította szerződését 2020-ról 2021-ig egy évvel, majd kölcsönben Kielbe távozott az idény végéig. André Schubert edző alighanem három nappal az érkezése után már a kezdőbe nevezi, akárcsak a csatár Lauberbachot, akinek a háromcsatáros rendszerben a jobb szélen ad lehetőséget. A hazaiaknál viszont a kispadon foglal helyet egy magyar származású – a neve legalábbi erre utal – támadó. Az ugyancsak, erőteljes teltfelépítésű (187 cm, 86 kg)  21 esztendős Viktor Gyökeres, aki a legnagyobb svéd nevelő egyesületnél, a Brommapojkarnánál cseperedett, majd tavaly januárban leigazolta az angol Brighton, onnan az idén nyáron igazolt Hamburgba.

Kapcsolódó

St. Pauli–Kiel örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 28 mérkőzés–14 St. Pauli-győzelem–6 döntetlen–8 Kiel-győzelem/52–35-ös gólkülönbség. Ebből a Bundesliga2-ben: 4–2–0–2/5–5
Hamburgban: 14–8–4–2/31–14. Ebből a Bundesliga2-ben: 2–1–0–1/3–3.

A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Jorst Haecks  (4 mérkőzés–5 gól), illetve Horst Martinsen (2–2)

GAZIANTEP–GENCLERBIRLIGI

Mindkét csapat vereséggel nyitotta a szezont, az újonc Gaziantep a nagyobbal. Egy ötöst kapott a Fenertől idegenben – ezzel a táblázat legaljára került –, miközben mostani vendége, a  liga két fővárosi csapatának egyike a Caykir Rizesportól kapott ki otthon egyetlen góllal. Mindkét együttesben felfedezhetünk ismerős neveket is. Az újonc hazaiak keretében a vb-kerettag orosz kapus, Lodigin,  a román Tosca és a szenegáli Moussa Sow is hazája többszörös válogatottja, míg a Genclerbirligiból az osztrák Pehlivan, a benini Sessegnon, az elefántcsontparti Giovanni Sio és a román Bogdan Stancu mondhatja el ugyanezt magáról.
Hétfőn este a több mint 35 eztes Haziantep Stadionban (telt házra azért nem számítanak…) kiderül, a nagyobb nevek egyike vagy egy még ismeretlen játékos játssza el a találkozó főszerepét.

 

SÜPERLIG, 2. forduló: Gazisehir Gaziantep FK–Genclerbirligi  (kommentátor: Bartha Zoltán); BUNDESLIGA2, 4. forduló. Sport1 20:30  FC St. Pauli–Holstein Kiel  (kommentátor: Fülöp László)