A főbb kiemeltek még harcállásban • SportTV

A főbb kiemeltek még harcállásban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 01. 07:54    
Olvasási idő: 2 perc

Világrengető meglepetéseket nem hozott a BDO World Trophy első két játéknapja. Az alsóbb kiemeltek egyike-másika azért kizúgott, de mind a férfi, mind a női versenyben az első négy kiemeltből három még versenyben van. Vasárnap a kora délutáni játékszakaszban mindkét nemben kialakul az elődöntő mezőnye, majd este sor kerül az utolsó hat találkozóra, s végül a dupla trófeaátadásra is.

Weslley Harms harmadik hollandként megállíthatja az ausztrál Mark McGrath-t a negyeddöntőben (Fotó: metro.co.uk)

A férfimezőnyben azért jobban megritkultak a kiemelt sorok. Az első három rangsorolt versenyző még áll, a másik öt azonban már az első vagy második körben kiesett. Az első, Richard Veenstra szoros meccsen verte meg a walesi Kennyt a második körben, ellenfele, Daniel Day a 8. Scott Waites és a 9. Wayne Warren testén keresztül jutott a legjobb nyolcba. A 2. Jim Williams ellenfele a negyeddöntő egyik Európán kívüli játékosa, az amerikai Joe Chaney lesz, aki a 7. Gary Robson és a 10. holland Mondigers kiverésével szerezte meg a meccs jogát. A harmadik kiemelt holland Wesley Harms a másik tengerentúli, az ausztrál Mark McGrath ellen lép pódiumra, aki korábban éppen két honfitársa, Landman és Kleemaker ellen diadalmaskodott. A negyeddöntő egyetlen „nem kiemelt ágán” a belga Roger Janssen – az 6. kiemelt német Unterbuchner és a 10., honfitárs Vanderbogaerde kiverője az egyetlen „keleti”, a lengyel Sebastian Steyer ellen játszik, aki a 13. skót Montgomery és a 4. Scott Mitchell kiejtésével érte el a negyeddöntőt.

A hölgyek mezőnyében is áll még az elsőnek rangsorolt dartos, Lisa Ashton, aki színangol meccset vív a honfitárs Trina Gulliver (6.) kiverőjével, Casey Gallagherrel. Hasonlóan „angol belháborúban” küzd meg a másik ágon a második kiemelt Lorraine Winstanley a 7. Laura Turnerrel.
A felső ági másik negyeddöntő „angolmentes”, a 4. kiemelt holland Aileen de Graaf játszik a japán Szuzuki Mikuruval. Az ázsiai lány különös figura, kiemelés nélkül, a selejtezőből a mezőnybe jutva lett úgy világbajnok a Lakerside-on (ahonnan egyébként jövőre elviszik a vb-t), hogy a döntőben az első kiemelt Winstanleyt győzte le. Most megint a „semmiből” jött elő, s az első körben szoros csatában éppen a verseny címvédőjét, a 4. kiemelt Fallon Sherrockot verte meg 4–3-ra, a nők eddigi legmagasabb körátlagával, 88.17-tel. A negyedik kiemelt orosz Anasztaszja Dobromiszlova (a nők négy söprése egyikének birtokosa) a 3. kiemelt Data Hedmant angol házimeccsen 4–3-mal búcsúztató Maria O’Briennel küzd meg.
A férfi mezőnyben a negyeddöntőt 6, az elődöntőt 7, a finálét 8 nyert legig játsszák, a nőknél 4–5–6 ez az érték.

BDO WORLD DARTS TROPHY. Sport 2 13:00 negyeddöntők, 21:00 elődöntők és döntők  (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba,  szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)