Stuttgart: irány a második hely • SportTV

Stuttgart: irány a második hely

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 02. 10:38    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bundesliga2 ötödik játéknapjának záró talákozóján a közvetlen feljutást megcélzók egyike, a VfB Stuttgart lép pályára, amely a korábban szintén sok élvonalbeli idényben szereplő Bochumot fogadja.

A veterán gólgyáros Mario Gómez harmadik Bundesliga-bajnokiján második (és további?) góljáért hajt (Fotó: Getty Images)

Azért ígérkezik izgalmasnak a 2019–20. évi német másodosztályú bajnokság, mert játéereje és múltja alapján öt-hat csapat is reális igényt formálhat a feljutásra. Ezek egyike a frissen kiesett VfB Stuttgart, a szászok kedvenc csapata 2-2 győzelemmel és döntetlennel kezdte az idényt.
Friss hír a csapatról, hogy az argentin Ascacibar az átigazolási időszak utolsó pillantaiban a sevillai Betis együtteséhez távozott. Helyét minden bizonnyal a saját nevelésű, 22 esztendős Philipp Förster foglalhatja el, aki mannheini és nürnbergi kitérő után legutóbb két évet a Sandhausenben töltött, onnan tért “haza”. Az argentin mellett a görög Anasztasziosz Doniszt is vitték volna, kecsegtető ajánlatot kapott érte a klub a Genoától, de úgy tűnik, mégis Szászországban marad.
Tim Walter edző, akit sok kritika ért az utóbbi időben (még a bajnoki rajt előtt), számos megoldandó problémával néz farkasszemet. A csipőgondokkal küzdő Kempf már a csapattal edzhetett, kérdés, kezdőként bevethető-e. Nem számíthat viszont Nicolás Gonzálezre és Tanguy Coulibalyra (mindkét térdén véraláfutások), valamint Orel Mangalára sem (belső térdszalagnyúlás). A vádlisérüléséből felépülő veterán gólvágó, Mario Gómez viszont már bevethető lesz a bochumiak ellen.
A két évztizede még az első két német liga legnagyobb pendlizőjének számító Bochum most  inkább a biztos másodosztályú létért hajt. Eddigi bajnoki mérlege vendéglátója “tükre”: két döntetlen mellett két vereséget számlál. Az eddig megszerzett 2 pont csak az utolsó előtti helyhez elegendő, s ha a papírformának megfelelően Mercedes-Benz-Arenában marad mindhárom pont, a két csapat egyaránt a második helyen zárja az 5. játéknap után a táblázatot: a VfB felülről, a VfL meg alulról számítva.

BUNDESLIGA2, 5. forduló. Sport1 20:30 VfB Stuttgart–VfL Bochum (kommentátor: Fülöp László)