Elliott "kisztrájkolta" a csúcsgázsit • SportTV

Elliott „kisztrájkolta” a csúcsgázsit

2019. 09. 04. 12:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Ezekiel Elliott megegyezett a Dallas Cowboys csapatával, így 2026-ig ő lesz a texasiak running backje. Kilencvenmillió dollár a szerződés összértéke, ebből 50 millió garantált, ami ezen a poszton rekord az NFL-ben.

Egy „sztrájkolóval” kevesebb az NFL-ben! Ezekiel Elliott ugyanis dűlőre jutott a Dallas Cowboys elöljáróival, és hatéves, 90 millió dollárt érő új szerződésben egyezett meg velük. Az összeg több mint fele, 50 millió dollár garantált – a futók közül még senki sem kapott ekkora összegű garantált pénzt! A running backet eredetileg a 2020-as idény végéig kötötte szerződés a texasi együtteshez, ezt toldották meg még hat évvel a felek. Elliott szerdán már együtt edz a csapattal, azok után, hogy az edzőtábort, majd az előidényt is kihagyta, és egyéni felkészülést végzett csak.

A futót a 2016-os drafton negyedikként vitte el a Dallas, és az elmúlt években posztján a liga egyik legjobbja lett. Újoncként 1631 yarddal csúcsot ért el, továbbá 15 meccsen 15 touchdownt ért el. A ligában való bemutatkozása óta 4048 yardot futott, ez a vonatkozó időszakban a legtöbb az NFL-ben, a második legjobb Todd Gurley, a Los Angeles Rams running backje 3441 yarddal.

A Dallasra még két fontos szerződéshosszabbítás vár, az idény után ugyanis lejár a quarterback Dack Prescott és a wide receiver Amari Cooper szerződése. Egyikük sem lesz olcsó…

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.