A hisztikirály az NFL királyánál • SportTV

A hisztikirály az NFL királyánál

2019. 09. 08. 12:40    
Olvasási idő: 2 perc

Antonio Brown anélkül távozott az Oakland Raiderstől, hogy pályára lépett volna a csapatban. A wide receiver a következő évben a New England Patriots együttesét boldogítja. Kérdés, hogy a pályán vagy a pályán kívül.

Egyre inkább azt gondoljuk, óriási csoda, hogy Mike Tomlinnak nyolc éven át nagyjából sikerült kordában tartania Antonio Brownt. A Pittsburgh Steelersben ugyanis 2010 és 2018 között legalább folyamatosan játszott napjaink wide receivere, az idén márciusban érte két draftcetlit „leszurkoló” Oakland Raiderst viszont úgy hagyta ott, hogy pályára sem lépett a soraiban. Pedig az egész offseasonban messze vele foglalkoztak a legtöbbet a Raiders táborából. Eleinte sportszakmai okokból, később aztán már a hisztijei miatt. Balhézott a sisakja miatt, nem játszott, hisztizett a részben emiatt kapott büntetései okán (215,073.53 dollárt rótt ki rá klubja összesen), aztán a hétvégén az Instagramon kérte csapatát, hogy engedje el.

Meglepetés 1.: az Oakland Raiders eleget tett a kérésnek. Meglepetés 2.: a New England Patriots szinte azonnal lecsapott rá, és egyéves, összesen 15 millió dolláros (ebből 10 millió garantált) szerződést között vele. Papírforma 1.: Brown meglehetősen jókedvűen illusztrálta az egyezséget az Instagramon:

View this post on Instagram

The Patriot Way

A post shared by Boomin (@ab) on

Az első fordulóban, éppen egykori együttese, a Pittsburgh ellen még nem játszhat, de a szerződtetése arra mindenképpen jó volt, hogy a pár nappal ezelőtti állapothoz képest a Kansas City Chiefs helyett újra a New England legyen az első számú bajnokesélyes.

A Patriots oddsa Las Vegasban 6:1-ről 4:1-re csökkent, míg a Chiefs 6:1-en áll. Kétségtelen, elég erős elkapósora lett Bradynek, hiszen Brown mellett az 52. Super Bowl legértékesebb játékosa, Julian Edelman, továbbá Josh Gordon, Demaryius Thomas, Phillip Dorsett és két draftolatlann újonc, rookies Jakobi Meyers és Gunner Olszewski is a célpontjai között szerepel. A gárda idei elsőkörös választottja, N’Keal Harry pedig sérültlistán „csücsül”.

Bradynek főképp a 15 yardnál hosszabb passzok esetében jöhet majd jól Brown segítsége. Az ilyen átadásokból Brady a passzai 44,5 százalékát juttatta célba 2011 óta, Brown viszont ezen a téren extrát nyújt az NFL-ben. Szintén 2011 óta őt vették célba a legtöbbször és ő kapta el a legtöbb ilyen passzt az NFL-ben. Ráadásul a Patriotsban 2001 óta csak Rany Moss (3 idényben) és Rob Gronkowski (5) tudott egy szezonban legalább 10 touchdownt elkapni, míg Brown a legutóbbi öt évadjából négyben, benne az előző idényben NFL-elsőséget érő 15 elkapottal.

Bill Belichick, a Patriots vezetőedzője pedig nagyon jó abban, hogy egyes pályaíveket új növekedési pályára állítson, elég csak Corey Dillon, Wes Welker vagy éppen Randy Moss esetére gondolni.

Nincs mese, játszania kell, és ha parádézik, még akkor is elgondolkodtató a mögöttünk hagyott hónapokban tanúsított viselkedése…

A Sport1-en vasárnap 19 órától a Jacksonville Jaguars-Kansas City Chiefs, 22:25-től a Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles, 2:15-től pedig a New England Patriots-Pittsburgh Steelers mérkőzést közvetítjük élőben.