Hoffenheim: előre az ötödik helyig? • SportTV

Hoffenheim: előre az ötödik helyig?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 15. 09:40    
Olvasási idő: 2 perc

Vasárnap mindkét csatornánkon lesz élő futballközvetítésünk: a délutáni német bajnokin reményeink szerint látunk magyar válogatott játékost is, este pedig a portugál bajnokságból jelentkezünk egy portói-lisszaboni „minirangadóval".

Legutóbb idén januárban találkoztak, Freiburgban a vendégek 4–2-es győzelmet arattak, az utolsó gólt a képünkön Stenzellel harcoló Kerem Demirbay (jobbról) szerezte (Fotó. Getty Images)

HOFFENHEIM–FREIBURG

Három hete még „kétmagyaros” mérkőzésként harangozhattuk volna be a sinsheimi találkozót, ám válogatott centerünk, Szalai Ádám megunta a mellőzést a Hoffenheimben és Mainzba szerződött, korábbi csapatai egyikéhez vissza. Így maradt a két együttesben egy magyar játékos, Sallai Roland. Akit viszont edzője a Kicker előzetese szerint  nem vesz száításba kezdpként, amint ez szokásos némely csapatnál a Bundesligában. (Hasonlóan valószínűleg a cserepadon kap csak helyet a klub másik válogatottja a koreai Kvon is.) Ez persze csak akkor lesz így, ha Christian Streich az idegenben szokásos 4–2-3–1-es felállást választja. Ha mégis „bátrabb” napja lesz és a támadóbb 3–4–3-as   szisztémát választja, a biztos kezdő Nils Petersen mellé a Borruello, Kvon, Sallai trióból választ a két oldalra csatárt.
A házigazda Hoffenheim a reményekhez képest gyengébben startolt, az eddig szerzett 4 pont aktuálisan csak a 10. helyre pozicionálja az együttest a táblázaton, ugyanakkor egy kétgólos győzelemmel akár az El-főtáblát érő 5. helyre is rakétázhat előre. Schreuder mester is választhat a konzervatívabb 3–2–2–2–1-es és a 3–5–2-es, netán a támadóbb 4–3–3-as formáció között. Geiger sérülése után szépen javul, a cserepadra már leülhet a technikás középpályás. Ugyanakkor a vb-ezüstérmes Andrej Kramaric továbbra sem bevethető térdproblémái miatt.

Kapcsolódó

Hoffenheim–Freiburg örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 21 mérkőzés–6 Hoffenheim-győzelem–9 döntetlen–6 Freiburg-győzelem/36–35-ös gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 18–5–9–4/31–29
Sinsheimben: 10–4–5–1/18–13. Sinsheimben a Bundesligában: 9–3–5–1/16–13
A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Andrej Kramaric 6 mérk.–6 gól–1 lap, ill. Florian Niederlechner 5–3–1

A forduló másik, kora esti mérkőzését, a Paderborn–Schalke találkozót is műsorra tűztük, de a kézilabda- és futballdömping miatt csak felvételről tudjuk mutatni a Sport1-en éjjel fél 12-től.

BOAVISTA–SPORTING

Ettől fogva Luiz Phellype lesz az első számú felelős a Sporting góljaiért (Fotó: Getty Images)

A két város első számú csapatának meccsa a csúcsrangadó (Porto–Benfica) a „classicao”, de a két metropolis bármelyik együtteseinek  egymás elleni csatája hordoz némi különlegességet a Primeira Ligában.
Ez igaz a táblázat állástól függetlenül is, de most éppen a két váro második számú klubja egyaránt versenyben látszik lenni a dobogó „kiadó”, harmadik fokáért. Az eéső kettőt alighanem már most odaadhatjuk a két óriásnak, a jelenleg még vezető Famalicao aligha bírja az idény végig saját pazar rajtja tempóját, ugyanakkor a Boavista 8 ponttal a 4., a Sporting 7-tel a 6. helyen áll. Amelyikük megnyeri az esti csatát, a többi mérkőzés bármely alakulása esetén legalább a legjobb négy között zárja az ötödik játéknapot.
A Sportingon dupla a teher, mert kétfrontos harcot folytat, csütörtökön Eindhovenben lép majd fel a PSV vendégeként. A Németországba távozó Bas Dostot mindenképpen pótolni kell, ezért érzékeny veszteség egy másik gólerős játékos, a brazil Raphóinha távozása is, aki a Rennes-be szerződött.  Az első számú gólvágó feladatát alighanem egy másik brazilnak, Luiz Phellypének kell átvállalnia, aki az eddig 4 meccsen kétszer volt eredményes. Ezt a kettőt egyébként egy-egy győztes és vesztes meccsen szerezte, Portimaóban az idegenbeli 3–1-en és a Rio Ave elleni hazai 2–3-on talált a kapuba. Bruno Fernandes forintos, azaz „eurós” labdáit valakinek csak értékesítenie kell a továbbiakban.

BUNDESLIGA, 5. forduló. Sport2 15:30 TSG 1899 Hoffenheim–SC Freiburg (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 23:00  SC Paderborn 07–FC Schalke 04 (felv., kommentátor: Méhes Gábor). LIGA NOS, 5. forduló. Sport1 21:00  Boavista FC–Sporting Clube de Portugal (kommentátor: Fülöp László)