Veszprém: az idény első nagy BL-rangadója • SportTV

Veszprém: az idény első nagy BL-rangadója

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 21. 13:19    
Olvasási idő: < 1 perc

A Zaporizzsja elleni „bemelegítés” után igazi BL-nagyvad érkezik a Veszprém Arénába: a THW Köln, a sorozat kétszeres (2010, 2012) győztese.

Rasmus Lauge egykori társai ellen lép pályára a BL-ben (Fotó: Getty Images)

Rasmus Lauge, a dán válogatott, aki két évig volt a  Kiel játékoa, majd a nagy rivális Flensburg tagjaként is sok rangadót játszott ellene, így fogalmazott a nagy csata előtt a veszprémiek honlapján:  „A Kiel ellen játszani különleges érzés, az is marad számomra örökre. Játszottam ott, és ellenük is megannyiszor, de mindig különleges élmény ellenük pályára lépni – most is az lesz, éppen új körülmények között” – mondta a nyáron éppen Veszprémbe igazoló csillag az EHF szerint a „hét mérkőzésének” titulált találkozóról.
A veszprémiek bomba rajtjával szemben a THW „csak” döntetlennel kezdett a Kielce otthonában, a 2016-os BL-védő (még az emléke is nagyon fáj…) az utolsó másodpercben egyenlített és csent ki egy pontot a németek zsebéből.
A Telekom fantasztikus formában van, minden sorozatot tekintve legutóbbi 9 mérkőzése mindegyikét megnyerte, 11.5 gólos átlagkülönbséggel. A Kiel új edzőjével, Filip Jichával még nem nyert mérkőzést a Bajnokok Ligájában.
A csata múltja igen tekintélyes az eurokupákban. 18 eddigi mérkőzésükből a Veszprém 10-et, a Kiel 8-at nyert, döntetlenjük még nem volt. A legutóbbi években három egymást követő kiírásban is együtt szerepeltek a BL négyes döntőjében, Kölnben, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban, de egyiküknek sem sikerült elhódítania a trófeát.

A veszprémi találkozó után élőben közvetítjük a C-csoport egyik meccsét, az első körben a győztesen startoló portugál Sporting CP Lisszabonban fogadja a vesztesen rajtoló Tatran Presov együttesét.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 2. forduló. Sport1 17:00 Telekom Veszprém KC–THW Kiel (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Takács Rita. műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Juhász István); Sport1 19:30 Sporting CP–Tatran Presov HC (kommentátor: Petur István, szakkommentátor: Borsos Attila)