Nem siettetik Kevin Durant visszatérését • SportTV

Nem siettetik Kevin Durant visszatérését

2019. 09. 25. 11:24    
Olvasási idő: 2 perc

Kevin Durant achillese elszakadt az NBA-döntőben, majd nyáron a Brooklyn Netshez szerződött. Az utóbbi napokban olyan hírek jelentek meg róla, hogy a következő szezonban már játszhat, ezért tiszta vizet öntött új csapata a pohárba, és közölte: Nem erre készülnek Brooklynban.

Még csak a fotó kedvéért húzta fel a Nets mezét. (Fotó: @brooklynnets)

A nyár egyik legnagyobb szenzációja az volt, hogy az NBA egyik legjobb játékosa, a kétszeres döntő MVP Kevin Durant elhagyja három szezon után a Golden State Warriors csapatát, és a Brooklyn Netshez szerződik szabadügynökként.

Ezt a képet árnyalja, hogy Durant a döntőben  – amelyet elveszített a Warriors a Toronto Raptors-szal szemben – elszakította az achilles-inát. Ez pedig ugye az egyik legszörnyűbb sérülés, amit egy kosárlabdázó elszenvedhet.

Egy cikkben már feldolgoztuk, hogy az elmúlt 30 évben azok a nagyobb játékosok mennyit hagytak ki, akik így jártak:

2018-ban DeMarcus Cousins 357 napot,

2017-ben Rudy Gay 273 napot,

2015-ben Wesley Matthews 237 napot,

2013-ban Kobe Bryant 240 napot,

2012-ben Chauncey Billups 296 napot,

2007-ben Elton Brand 243 napot

1997-ben LaPhonso Ellis 222 napot,

1992-ben Dominique Wilkins 283 napot

Ezért volt meglepő, hogy a napokban olyan hírek jelentek meg, hogy olyan jól áll a rehabja, hogy vélhetően pályára lép a 2019-20-as szezonban.

Számoljunk csak:

Durant június 13-án sérült meg, tehát alig több mint három hónapja. Egyrészt nem lehet megmondani, hogyan áll a rehabja, mert vélhetően még olyan stádiumban van, amiből nem lehet következtetni a végső határidőre. Ez ugyanis egy hosszú folyamat sok-sok buktatóval és nehezítéssel, de bízzunk a legjobbakban.

Ha nyolc hónapot hagyna ki (kb. amennyit Kobe Bryant), akkor február közepére lenne bevethető, tehát az All-Star-szünet utáni két hónapban kb. 30 meccsre és az esetleges rájátszás során. Ördögöt nem festenénk a falra, de Kobe a gyors visszatérése után hat meccsen játszott, majd megsérült a rotátorköpenye. Persze valószínű, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz.

A kérdés az, hogy megérné-e ez? Nem lenne-e az a biztos, ha nyugodtan dolgozhatna több mint egy évet azon, hogy teljesértékű legyen, majd elkezdhesse 2020-ban a csapattal a felkészülést 100 százalékosan.

Szerencsére a Nets is inkább ebben gondolkodik, ami megnyugtató, erről Sean Marks general manager beszélt egy sajtótájékoztatón, ahol azért nem zárta ki a visszatérést, amennyiben ezt Durant állapota megengedi, de a lényeg az, hogy nem szeretnék sürgetni a dolgot.

A csapathoz kapcsolódó hír az is, hogy új design-ja lesz a parkettának a Barclays Centerben:

E sorok írójának épp a Nets parkettája volt a kedvence az elmúlt években, úgyhogy sajnálja a cserét, és szoknia kell ezt a „szürekeséget”, de ettől függetlenül könnyen lehet, hogy hamar bele fog majd szeretni.