Jó csere lesz - mondták Bradyről • SportTV

Jó csere lesz – mondták Bradyről

2019. 09. 29. 09:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Az egyik amerikai médium összeszedte, mit gondoltak a játékos-megfigyelők Tom Bradyről. Nem az elmúlt években, hanem 2000-ben, amikor ő is jelentkezett az NFL draftjára.

A történet szinte unásig ismert. Brady 5.28-at futott 40 yardon a combine-on, ezek után a 2000-es NFL-drafton a 199. helyen kelt el, ma pedig a New England Patriots csapatával hat Super Bowlt nyerő quarterbacket tisztelhetünk benne. Bob McGinn, a The Athletic újságírója most vette a fáradtságot, és több játékos-megfigyelő 2000-es, a draft előtti jelentését is előszedte az akkor a Michiganről az NFL felé kacsingató irányítóról.

„Nekem nem tetszik. Aranyos srác, ennyi” – írta például egy NFC-s megfigyelő. Ugyanebből a főcsoportból egy másik scout így fogalmazott: „Nagyszerű bowl meccse volt, de úgy gondolom, átlagos játékos. Csontos, vékony fickó. Istenem, kilátszanak a bordái.

Csak a karja megfelelő.”

Nem volt egészen negatív minden, ugyanakkor kevesen ismerték fel a benne rejlő tehetséget és a siker lehetőségét. De azért akadt ilyen jelentés is: „Kimagasló vezető – írta róla egy másik megfigyelő. – Papszerű személyiség. Nyugodt, bölcs és átgondolt. Elfogadja, ami rá vár. Nem tűnik dinamikusnak. Nyugtató a viselkedése. Nagyon tetszik, klassz gyerek. A csapattársai tisztelik. Szülei támogatják, és minden meccsén ott vannak.” Ron Hughes a Detroit Lionstól így fogalmazott: „Érdekes, érdekes fiatalember. Olyan, akire ráteheted a kabátodat. De ennek a srácnak nagyon jók a hisszú passzai. Versenyképes. Nem tud sokat futni, de ha elég helye van, képes kitérni az emberek elől.”

Bill Rees, a Chicago Bears akkor első számú egyetemi megfigyelője pedig így vélekedett: „Nagyon pontos, nagyon szívós, nagyon jó vezető. Idővel jó játékos lehet belőle a ligában. Azt gondolom, eleinte jó csere lesz, aztán kezdővé nőheti ki magát.”

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.