Veszprém-cél: javítás a 2018-as bajnok otthonában • SportTV

Veszprém-cél: javítás a 2018-as bajnok otthonában

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 29. 15:27    
Olvasási idő: 2 perc

Szokásos kézilabda-vasárnapunk most ”vegyes” lesz: egy korai C-csoportos BL-meccs után egy női válogatott (tét)mérkőzés következik, ezt követően közvetítjük a Veszprém soros – ezúttal idegenbeli – BL-csatáját. Végül jön a talkshow, a Harmadik Félidő.

Peter Nenadicsnak most a kieli védők után a montpellieri fal tagjaival kell tusakodnia (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG

Roppant könnyed, 14 gólos sikerrel kezdte meg női csapatunk az Eb-selejtezősorozatot, Litvánia ellen. Az együttes Olaszországgal mérkőzik másodikra, a találkozóra Lignano Sabbiaoróban lerül sor. Kim Rasmussen csapata némileg változik a szerdai, litvánok elleni meccshez képest, a mezőnyjátékosok közül Tóth Gabriellát Lakatos Rita váltja, a kéz kapus pedig Bíró Blanka és Janurik Kinga helyett Kiss Éva és Triffa Ágnes lesz.

Mivel ellenfelünk, Olaszország a kezdő találkozójén idegenben 41–17-re kikapott Montenegrótól, túlzás nélkül elvárható a mieinktől egy tíz-tizenöt gólos, vagy még annál is fölényesebb győzelem.
Egyébként ha a két „nagy”, Montenegró és a miénk oda-vissza legyőzi a nagységrenddel gyengébb két „kicsit”, akkor az egymás elleni dupla csaténak csak presztízstétje lesz: melyik együttes jut tovább csoportelsőként, s melyik másodikként. Ez maximum abban játszhat szerepet, hogy a jövő évi, dán-norvég közös rendezésű kontinensbajnokágon a csoportkör sorsolása előtti „kalapbeosztásnál” ki kap kedvezőbb besorolást.

MONTPELLIER–VESZPRÉM

A tavalyelőtti BL-győztes otthonában folytatja idei BL-kalandját a Veszprém. A Zaporizzsja hazai összezúzása és a Kiel elleni nem várt hazai zakó után kell javítania David Davis együttesének. A délfrancia együttes azonos BL-mérleggel áll a kiírásban: előbb otthon kikapott 33–31-re a címvédő Vardartól, majd idegenben ugyancsak két gól különbségű meccset zárt, de győztesként, 27–25-re nyert Bresztben a Meskov ellen.
A veszprémi siker a klub történetének 190. BL-győzelme lehetne. Ennél többször csupén egyetlen csapat, a 9-szeres kupagyőztes nyert több meccset (221) az első száűmú európai kupasorozat históriájában.
Mindjkét együttes megnyerte hétközi mérkőzését, a Montpellier 26–25-tel múlta felül a Tremblayt bajnokin, a Veszprém jó néhány tartalékkal  felállva 26–23-ra verte meg Moszkvában a Szpartakot a SEHA-ligában.
Korábban 14 (!) mérkőzést vívtak a BL-ben, ezek közül tízet a magyar csapat nyert meg, négyet a francia. A legutóbbi hat találkozón egyaránt a Telekom Veszprém diadalmaskodott,

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 3. forduló. Sport1 12:00 Irun Bidasoa–Eurofarm Rabotnik-Handewitt (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila); NŐI EB-SELEJTEZŐ, 16:15 Olaszország–Magyarország (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); FÉRFI BL, 3. forduló: Montpellier Handball–Telekom Veszprém KC  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István  műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila)