Lendületbe jön a Hertha? • SportTV

Lendületbe jön a Hertha?

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2019. 10. 04. 18:11    
Olvasási idő: 2 perc

Péntek estére a Bundesligából és a Süperligből is jelentkezünk egy-egy élő mérkőzéssel. Előbbiben a múlt héten kiütéses győzelmet arató Hertha, utóbbiban a Fener látszik főszereplőnek – egyelőre.

A Hertha középpályájának két klasszisa, a szlovák Ondrej Duda és a szerb Marko Grujics is sokat tehet a pántek esti három pontért (Fotó: Getty Images)

HERTHA–DÜSSELDORF

A viharos idő miatt elég bonyolult volt a visszaút Kölnből a Hertha számára, persze a 4–0-s győzelem okozta öröm alighanem elnyomta az apró kellemetlenségeket. A rossz idő Berlinben is folytatódöttm, így a játékosok egy szabadnapot kaptak Ante Covic mestertől. Az idény második győzelmével a csapat „megérkezett a bajnokságba” – írják a lapok és mondják a szurkolók. A Kicker összeszedte a fő tényezőit van a „feltámadásnak”.
Egyrészzt a növekvő önbizalom, a Paderborn elleni nyögvenyelős 2–1 után a kölni igazi gálaelőadás volt. Javairo Dilrosun pazar vezető gólt rúgott, a pályafutásának első Bundesliga-találatával a végeredményt beállító Deryck Boyata pedig így vélekedett: „Mindenki megtalálta legjobb játékát a csapatban.” Fontos tényező a stabilitás, a kék-fehérek első alkalommal játszottak végig egy meccset kapott gól nélkül ebben az idényben. „Jó, hogy ma végre nem kaptunk gólt” – mondta Rune Jarstein, aki a kölni diadal napján ünnepelte 35. születésnapját.
Jelentősen növekedett a helyzetkihasználás minősége is. A megelőző három vesztes meccsén Grujics, Lukenakio, Kalozu és Selke egyre-másra hagyta ki a ziccereket Kölnben a csapat 8 helyzetből négy fgólt szerzett!
A negyedik faktor a veterán Ibisevic újra magára találásában keresendő, Az 68. percbne Selke helyére becserélt bosnyák center szerezte a csapat másik két gólját, méghozzá öt perc leforgása alatt, a második félidő első negyedórájának végén. „Le a kalappal előtte, amnyi gólt szerzett korábban a csapatnak és most is képes megújulni, még a cserpadról beállva is szállítja a gólokat” – áradozott támadójáról a horvát származású mester.
A vendég Düsseldorf a Bundesliga jelenlegi pechvogele: játéka alapján sokkal jobban kellene állnia, de valahogy mindig elveszti a fonalat – s többnyire a mérkőzést is.
A formák alapján nagy meglepetésnek számítana, ha a Fortuna ponttal tudna távozni az Olimpiai Stadionból.

Kapcsolódó

Hertha–Düsseldorf örökmérleg

Összesen: 40 mérkőzés, 11 Hertha-győzelem, 16 döntetlen, 13 Düsseldorf-siker/59–62-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 24–5–9–10/34–39
Berlinben: 20–7–9–5/36–24. Berlinben a Bundesligában: 12–4–5–3
A legeredményesebbek (minden mérkőzésen): Erich Beer 18 mérkőzés–7 gól–1 lap, ill. Wolfgang Seel 18–7–0

FENERBAHCE–ANTALYASPOR

A csapatkapitány Emre Belözoglu 39 évesen is a Fener egyik legjobb játékosa (Fotó: Getty Images)

Kissé felborult a hagyományos erősorrend a Süperligben, a négy isztambuli nagycsapat (az elmúlt évek alapján ide kell számolni a jelenleg az Európa-ligában szereplő Ístanbul Basaksehirsport is) a 2., a 7., a 8. és a 16.(!) pozíciót foglalja el, miközben az első négyben olyan csapatok szerepelnek, mint az Alanyaspor, a Gaziantep és a Trabzonspor.
A nég nagy közül az egyetlen, amely tartja magát, a Fenerbahce, amely csak egyszer kapott ki az idényben, a múl héten pedig gól nélküli döntetlennel pontot hozott el a bajnok Galatasaray otthonából. Ersun Yanal edző keze alatt kezd egyre jobban összeérni a meglehetősen nemzetközi társaság. A legutóbbi gyenge bajnoki szereplés folymányaként csak a hazai feladatokra kell összpontosítania, szemben a hagyomános riválisokkal.
A vendég Antalyaspor meglehetősen rapszodikusan teljesít, két hete 3–0-ra kikapott idegenben, a legutóbbi fordulóban 3–0-re nyert otthon. Keretét óböngészgetve akad egy-két ismerős név, például a framcia Aly Cissokho (ex-Lyon, -Liverpool és -Aston Villa), a cseh vélogatott Obdrej Celustka, vagy az angolai Fredy, de alighanem a legismertebb név a kispadon ül: Bülent Korkmaz, aki a török futball legújabbkori ikonjainak egyike, 102-szeres válogatott, vb- és Konföderációs Kupa-bronzérmes játékos volt. Edzőként azért 2006 óta tartó 13 esztendős karrierje során még nem ért el ekkora sikereket.

SÜPERLIG, 7. forduló. Sport2 19:30 Fenerbahce SK–Antalyaspor Kulübü (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); BUNDESLIGA, 7. forduló. Sport1 20:30 Hertha BSC–Fortuna ’95 Düsseldorf (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)