Kyle Lowry hosszabbít a bajnokkal • SportTV

Kyle Lowry hosszabbít a bajnokkal

2019. 10. 07. 16:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A Toronto Raptors irányítójának jövő nyáron járt volna le a szerződése, de egy évvel, 31 millió dollárét hosszabbított, így 2021-ben lesz szabadügynök.

Lowry a bajnoki trófeával. (Fotó: Getty Images)

Kyle Lowry hét szezon óta játszik a Toronto Raptors-nál, és ezzel a hosszabbítással behozhatja a franchise rekorderét, DeMar DeRozant, aki kilenc évig szolgálta a kanadaiakat, mielőtt 2018-ban elcserélték. Állítólag hónapok óta egyezkedtek a felek, és hétvégén megállapodtak abban, hogy a 2020-21-es szezonban Kyle Lowry 31 millió dollárt fog keresni.

Lowry és Raptors együtt hatalmas sikereket ért el, a játékos itt lett All-Star (2015 óta ott volt mind az öt All-Star-meccsen), sőt 2016-ban az All-NBA harmadik csapatba is bekerült. A klub is legszebb időszakát élte ezalatt, 2014 óta nem mulasztotta el a rájátszást, és 2019-ben NBA-bajnok lett.

A ránk váró évad nem lesz könnyű Torontóban, hiszen Kawhi Leonard, aki jóformán egymaga juttatta bajnoki címhez a Raptorst, a Los Angeles Clippersnél, míg Danny Green a Los Angeles Lakersnél folytatja. 2020 nyarán lejár a szerződése Pascal Siakamnak (aki addigra könnyen az egyik legkelendőbb játékosa lesz, és szupermax szerződést szeretne), Mar Gasolnak, Fren VanVleetnek és Serge Ibakának, és ha esetleg ők máshova igazolnának, legalább a most 33 éves irányító jelenthetné a kontinuitást.

A szerződés tehát 35 évesen jár le, és addigra könnyen lehet, hogy már nem csak a labdaszerzések és a triplák számában lesz franchise-rekorder, az első ötben van ugyanis például a játszott meccsek (5.), a gólpasszok (2.) és a dobott pontok (4.) tekintetében.

Az NBA és persze a Toronto Raptors 2019-20-as szezonját is a Sport TV-n követhetik majd a nézők.