Három cseh vagy három német csapat a nyolcaddöntőben? • SportTV

Három cseh vagy három német csapat a nyolcaddöntőben?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 16. 08:09    
Olvasási idő: < 1 perc
CHL

Mindössze három mérkőzés maradt szerdára a jégkorong BL csoportkörének 96 találkozójából. Közülük egy dönt továbbjutó helyről, méghozzá a C-csoport záró ütközete, amely után vagy Cseh- , vagy Németországnak lesz három együttese a rájátszásban szereplő 16 között.

Rostislav Narosz (balről) és Daniel Scwarz párviadala a két csapat múlt heti augsburgi összecspásán, amelyet a libereciek végül 2–2 után rávezetésekkel nyertek meg (Fotó: Getty Images)

Két cseh csapatot mutattunk eddig a 6. fordulóból, mindkettő a hooszabbításban szerezte meg a győzelmet. Csak míg hétfőn az Ocelári Trinec rájátszásban lőtt gólja a csoportelső Lausanne ellen kevés volt a továbbjutáshoz, kedden a rávezetésekkel győztes HC Plzen sikere az ugyancsak listavezető EV Zug ellen csak a pontkülönbséget csökkentette a két, már továbbjutott csapat között.
Szerdán is cseh csapatot mutatunk otthon játszani, a tét ez esetben a továbbjutás, ráadásul közvetlen rivális ellen.  A C-csoportot ugyanis már megnyerte a 14 pont svéd Lulea HF (14 pont), mögötte jelenleg még az Augsburger Panther áll 9 ponttal, a 3. helyen pedig a Bíli Tygri Liberec 6 ponttal. A képlet egyszerű: ha a hazai „fehér tigrisek” csapata a 6 perces játékidő alatt győz, pontszámban beéri és egymás elleni eredménnyel meg is előzi a német együttes. Első mérkőzésük ugyanis Augsburgban a csehek rávezetéses győzelmével végződött (3–2). Minden más 60 perc utáni eredmény esetén a vendég „párducok” csapata megy tovább.

A nyolcaddöntőben ez az utolsó kiadó hely, az eddigi 15-ből ötöt a svédek (valamennyi induló csapatuk továbbjutott, hárman csoportelsőként), négyet a svájciak, kettőt-kettőt a csehek és a németek foglaltak el, egy-egy képviselője van Finnországnak (Tappara Tampere) és Fehéroroszországnak (Junoszty Minszk) is.  A Liberec–Augsburg csata végkimenetelétől függően a cseheknek vagy a németeknek lesz harmadik együttesük is.  A nyolc csoportgyőztest a nyolc másodikkal random módon sorsolják össze, egy kritérium van csupán: amelyek azonos csoportban szerepeltek, ebben a fázisban nem kerülhetnek össze újra.

A két szerdai küzdő fél közül egyébként az Augsburg újonc a Bajnokok Ligájában, a Liberecnek már volt egy „nagy futása”, két kiírással ezelőtt egészen az elődöntőig verekedte el magát, amelyben a későbbi ezüstérmes svéd Växjö Lakerstől szenvedett vereséget.

JÉGKORONG-BL, csoportkör, 6.  forduló. Sport2 19:30  Bíli Tygri Liberec–Augsburger Panther (kommentátor: Engyel István)