Bayern-Schalke 3-3 a Bundesliga U20-as álomcsapatában • SportTV

Bayern-Schalke 3-3 a Bundesliga U20-as álomcsapatában

2019. 10. 17. 08:02    
Olvasási idő: 2 perc

Három-három Bayern München- és Schalke-játékos is helyet kapott a Bundesligában szereplő fiatal játékosokból az egyik német oldal által összeállított U20-as álomcsapatban.

Azok után, hogy a Tuttosport 20 játékosra szűkítette a Golden Boy-díjra (ami az Európában szereplő legjobb 20 év alatti játékost illeti meg) esélyes futballisták listáját, a sport1.de oldal összerakott egy kizárólag a Bundesligában érdekelt U20-as álomtizenegyet. Nézzük!

CHRISTIAN FRÜCHTL (kapus, Bayern München)
A 19 éves kapus a Bayern München neveltje, jelenleg a harmadosztályban szereplő Bayern II első számú kapusa. Szeptemberben a német U20-as válogatottban is bemutatkozott, ő a következő nagy német kapusreménység. Piaci értéke 500 ezer euró.

JORDAN BEYER (jobbhátvéd, Mönchengladbach)
Az előző szezon egyik felfedezettje, az ősszel ugyanakkor egy térdsérülés egyelőre távol tartja a pályától. Marco Rose vezetőedző többször is hangsúlyozta, a 19 éves, 2,5 milliós eszmei értékű labdarúgó fontos szerepet játszhat a Borussiában.

LARS LUKAS MAI (középhátvéd, Bayern München
Jupp Heynckes keze alatt már 2018 tavaszán bemutatkozott a Bayernben és a Bundesligában, hat nappal később pedig aláírta az első profi szerződését. „Imponált benne, hogy nyugodt, céltudatos és hogy a fejjátékban erős” – mondta a 2,5 millió euróra becsült belső védőről Jupp Heynckes, a Bayern egykori vezetőedzője.

OZAN KABAK (középhátvéd, Schalke)
A 19 éves török játékos a nyáron 19 millió euró ellenében költözött Stuttgartból Gelsenkirchenbe, és lett a Schalke játékosa. Lábsérülés miatt egyelőre csak kétszer szerepelt az ősszel az élvonalban.

JUAN MIRANDA (balhátvéd, Schalke)
A Schalke új szerzeménye két évre, kölcsönbe érkezett a Barcelonától. A La Masía növendéke, ugyanakkor az első Bundesliga-fellépésére még várni kell. A piaci értékét ötmillió euróra becsülik.

NICO SCHLOTTERBECK (védekező középpályás, Freiburg)
Már háromszor kezdett a Freiburgban ebben a szezonban, de az utóbbi időben inkább csak második választás a posztján. A német U21-es válogatottban szeptemberben mutatkozott be, azóta négy mérkőzésen egy gól és két gólpassz a mérlege. A piaci értékét 2,5 millió euróra becsülik.

ETHAN AMPADU (védekező középpályás, RB Leipzig)
A Chelsea kölcsönjátékosaként szerepel a Lipcsében, igaz, a Bundesligában még nem esett át a tűzkeresztségen. A walesi válogatottnak már 17 éves kora óta tagja, jelenleg 10 millió euró az értéke.

JADON SANCHO (jobbszélső, Dortmund)
A liga legértékesebb, már most 100 millió euróra taksált fiatal játékosa. A szezon során 3 gólnál és hat gólpassznál tart, ezzel második a Bundesliga kanadai táblázatán. Simán megnyerheti a Golden Boy-díjat.

ALPHONSO DAVIES (balszélső, Bayern München)
Ő is ott van a Tuttosport szűkített listáján, igaz, ebben a szezonban még csak 98 perc játéklehetőséget kapott. Ennyi idő is elég volt neki idénybeli első gólja megszerzéséhez. Legutóbb a kanadai válogatottat vezette góljával történelmi győzelemre az Egyesült Államok ellen a 15 millió eurós piaci értékűre becsült támadó.

JOSH SARGENT (támadó, Werder Bremen)
Niclas Füllkrug sérülése óta ő a brémaiak első számú támadója, hat mérkőzésen 1-1 gól és gólpassz a mérlege. A 19 éves amerikai értéke egyelőre 6 millió euró.

AHMED KUTUCU (támadó, Schalke)
A királykékek saját nevelésű játékosa már most 2022 nyaráig érvényes profi szerződéssel büszkélkedhet. Az idény során David Wagner vezetőedzú 5 meccsen vetette be, 1-1 gól és gólpassz volt a hála. Gelsenkircheni születésű, de a török korosztályos válogatottakban pallérozódik, a piaci értékét 4,5 millió euróra taksálják.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga eseményeit.