Szolnok: egyről a kettőre? • SportTV

Szolnok: egyről a kettőre?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 18. 06:33    
Olvasási idő: < 1 perc

Győzelemmel rajtolt a Szolnoki Dózsa-Közgép a vízilabda BL csoportkörének A-csoportjában. A Tisza-parti csapat az orosz Szintyez Kazany hazai legyőzése után hasonlóan folytatná Montenegróban, a Jadran Herceg Novi uszodájában.

A Szintyez hazai legyőzése után Herceg Nioviból is három ponttal térne haza a Szolnok (Fotó: szolnok-vizilabda.hu)

A 2017-es győztes Szolnok a 2004-es döntőshöz látogat. A vendéglátó csapat hazája igazi reprezentáns együttese. 1926-ban alapították, az „ősidőkben” kétszer nyert összjugoszláv bajnokságot (1958, 1959), majd a szerb-montenegrói időszakban négy egymást követő évben (2003–2006) újabb négy aranyat. Az önálló montenegrói bajnokságot 2006 óta 9-szer, a legutóbbi hat alkalommal sorozatban nyerte meg. A klub játékosuk volt korábban a Szolnokkal tavalyelőtt BL-győztes Andrija Prljainovics is.

A mieink az oroszok ellen 13–10-es győzelemmel kezdték a BL-t, a montenegróiak viszont elsőre ugyancsak otthon kikaptak 12–7-re a horvát Jug Dubrovniktól.

A legutóbbi három bajnoki fordulóban a Dózsa 9­-6-ra győzte le az UVSE-t otthon, majd Tatabányáról (11–8) és Miskolcról (13–11) is győztesen térhetett haza.
A házigazda, hivatakos szponzornevén VK Jadran Carine Herceg Novi másfél hete  kikapott a Jugtól 9–6-ra, majd  otthon súlyosnak mondható 15–6-os  vereséget szenvedett a HAVK Mladoszttól is a rangadón, így 6 pontjával csupán 5. a bajnoki táblázaton, már most, négy játéknap után 6-6 pontos hátrányban a Mladoszt és a Jug mögött.

A formák alapján a szolnokiaknak illene győzniük, ez esetben két forduló után egyedül, vagy kettes, esetleg hármas holtversenyben vezethetnének csoportjukban (ugyanis az ugyancsak győztesen startoló Jug és Barceloneta egymással játszik Dubrovnikban…).

VÍZILABDA BL, csoportkör, 2. forduló. Sport2 19:00  VK Jadran Carine Herceg Novi–Szolnoki Dózsa-Közgép (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor)