NUNName játékos 40 pontja az NBA-ben • SportTV

NUNName játékos 40 pontja az NBA-ben

2019. 10. 19. 12:09    
Olvasási idő: 2 perc

A Miami Heat játékosa, Kendrick Nunn finoman fogalmazva nem tartozik az NBA kirakatarcai közé, mégis 40 pontot dobott a Houston Rockets elleni előszezon meccsen. Hosszú út vezetett idáig, de a jövő fényesnek ígérkezik.

Nunn a fellegekben. (Fotó: @MiamiHEAT)

Lezajlott az NBA előszezonjának utolsó játéknapja. A Miami Heat a Houston Rockets csapatát fogadta, és a vendégek 144-133-ra nyertek. James Harden 44 pontot dobott, de valljuk meg, ez nem akkora meglepetés. Az viszont igen, hogy a Jimmy Butler nélkül kiálló Heatből Kendrick Nunn tartotta vele a lépést, és végül 40 pontig jutott, közte hat hárompontossal:

Ilyen megmozdulás is volt a csomagban, amely előtt még Dwyane Wade is tisztelgett twitteren:

Nunn nem egy közismert játékos, aki nem figyeli közelről az NCAA vagy NBA híreit, az talán még nem is hallott róla. 2018-ban nem kelt el az NBA-drafton, az előző szezont a Warriors fiókcsapatában töltötte, de a Heat-től most lehetőséget kapott, a 2019-es nyáriligán már brillírozott a csapat színeiben. Végül a Summer League ötösébe is bekerült:

Az előszezon-meccseken is jól játszott, és bizonyította, hogy számíthat majd rá Eric Spoelstra. A tegnap esti 40 ponttal viszont szintet lépett. Igaz, hogy ez csak előszezon, de ennyi pontot ebben a mezőnyben azért nem tud akárki szerezni, ráadásul épp az utolsó felkészülési meccsen hozta ezt össze. Ezzel azt bizonyítja, hogy készen áll az NBA-debütálásra és a szezonrajtra.

Nunn édesapja, Melvin is profi játékos volt, aki például Új-Zélandon is légióskodott, ő volt az első edzője. Chicagóban nőtt fel, ugyanott kosarazott a gimiben (Simeon Career Academy), ahol például Derrick Rose, Jabari Parker (ő a csapattársa is volt) vagy a tragikus sorsú Benji Wilson is. Az Illinois egyetemre járt, ahol egy nagyon csúnya ügybe keveredett: erőszakos volt egy nővel, testi sértés vétségében bűnösnek találták, és a csapatból is kitették.

Egy évet ki kellett hagynia és az Oakland Golden Grizzlies és annak edzője, Greg Kampe adott neki mentőövet, így egy kevésbé erős csapat legjobb pontszerzője lett (az NCAA második legjobbja Trae Young mögött). Ettől függetlenül nem kelt el a drafton 2018-ban, de a Warriors kinézte, be is nevezte a nyáriligás csapatába, azonban a „nagyokhoz” nem került fel, és a G-League-ben szereplő Santa Cruz Warriors játékosa lett.

Itt közel 20 pontot átlagol meccsenként, mielőtt április 10-én szerződést ajánlott neki a Heat. A nyarat tehát már a Heat keretének tagjaként edzette végig, brillírozott a nyáriligában, és alig várja, hogy pályára lépjen október 23-án a Memphis ellen.

Az NBA 2019-20-as szezonját a Sport TV közvetíti, és a Heat szezonbeli második meccsét október 26-án 23 órától élőben közvetítjük majd a Sport1-en.

Van még két videó, amit érdemes megnézni. Harden így szerezte az említett 44 pontját:

A Golden State Warriorsban Steph Curry és D’Angelo Russell párosa pazarul működött a Lakers elleni utolsó előszezon meccsükön. Ketten együtt 61 pontot szereztek (Curry 32-t, Russell 29-et).